Mand fængsles - ville dræbe sin kone med forgiftet kakao

En 45-årig mand fra Næstved blev fredag dømt for at have forsøgt at slå sin ægtefælle ihjel. Han ankede efterfølgende dommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 22. oktober sidste år forsøgte en 45-årig mand fra Næstved at slå sin kone ihjel.

Det skete, ifølge en pressemeddelelse udsendt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, mens parret var ved at blive skilt.

Manden er blevet dømt for med en kniv at have truet sin ægtefælle, en 45-årig kvinde, til at drikke noget kakao med flere slags medicin i. Det drejer sig om lægemidlerne Tramadol, Chlorzaxazon og Oxycodon, som er henholdsvis stærkt smertestillende og muskelafslappende og kan være livsfarlige i for store mængder, skriver Ritzau.

Ifølge Ritzau protesterede og græd kvinden, da hun blev dårlig og ikke kunne bevæge sig, men han tvang hende til at tømme glasset.

Da kvinden, som blev bedøvet af medicinen, efterfølgende lå på en seng, satte den 45-årige mand sig overskrævs på kvinden og skar hende talrige gange i underarmen med en kniv.

Sårene efter kniven var så voldsomme, at kvinden blev livsfarligt skadet af dem, men det lykkedes hende efterfølgende at flygte ud af et vindue og få kontakt til en nabo.

Dømt til syv års fængsel

Sagen blev fredag afgjort i byretten, hvor et flertal af rettens medlemmer mente, at der var tale om skærpende omstændigheder og fastsatte straffen til syv års fængsel.

Et mindretal stemte for at fastsætte straffen til seks år, som er udgangspunktet i sager om forsøg på manddrab, men straffen blev altså fastsat til syv års ubetinget fængsel. 

Den 45-årige mand, der efter dommen fortsat er varetægtsfængslet, ankede på stedet.