Magnus Heunicke til 1. maj: Hos os kommer tingene ikke gratis

De røde faner er fremme i Næstved til arbejdernes kampdag. Og socialdemokraten, Magnus Heunicke, er en af dagens talere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Røde faner og røde duge farver Ridehuset i Næstved. 

Allerede klokken 8 blev der serveret morgenmad til de mange fremmødte, der fyldte bordene. Og en af de fremmødte var socialdemokraten Magnus Heunicke. 

- Hos os kommer tingene ikke gratis. vi er nødt til at stå sammen og kæmpe for tingene - og det er 1. maj en god anledning til, siger han til TV ØST.

- Det er helt almindelige mennesker, der bor her på Sydsjælland. Der er ikke en eneste af dem, som var skyld i finanskrisen - på trods af det var vi region i Danmark, der blev ramt hårdest af finanskrisen. Det var her, man tabte flest arbejdspladser. Og vi er dem, der kommer langsomst i gang bagefter. Så det kommer bare ikke gratis til tingene, vi er nødt til at arbejde for tingene til at ske. 

Hvad med de unge?

- Siden jeg var DSU-formand i Næstved i 1995 hørte man også spørgsmålet: "hvad med de unge?". Men nævn én anden dag i Danmark, hvor det lykkedes at samle hundredevis af mennesker og diskutere politik, det findes kun 1. maj. 

- Hos os kommer tingene ikke gratis. vi er nødt til at stå sammen og kæmpe for tingene - og det er 1. maj en god anledning til, siger Magnus Heunicke.
- Hos os kommer tingene ikke gratis. vi er nødt til at stå sammen og kæmpe for tingene - og det er 1. maj en god anledning til, siger Magnus Heunicke.

Han er en af talerne ved arbejdernes kampdag i Næstved. Men det er ikke første gang, han skal tale for det arbejdende folk. 

- Der gik jeg i 1.g på Næstved Gymnasium. Jeg havde været oppe om natten, og vi havde dækket borde og vi havde også plukket bøgegrene. Så jeg var rimelig smadret og træt, siger han til TV ØST. 

- Om aftenen da jeg sammen med de andre unge mennesker lavede det her, så skulle jeg hjem og skrive talen. Og den var ikke særlig lang, fordi jeg havde ikke så meget på hjertet dengang, siger Magnus Heunicke og griner.