¨

To mænd skyldige i skudsager fra Fuglebjerg

Foto: TV ØST

I dag blev to mænd kendt skyldige i en række skudsager fra Fuglebjerg. Begge får længere fængselsstraffe.

Det var to mænd på 21- og 26 år, der torsdag modtog dommen i retten i Næstved. De var tiltalt for tre skudepisoder og for at have været i besiddelse våben.

De er nu blevet dømt skyldige i forholdene. Den 21-årige fik to et halvt års fængsel for at have bragt en mand i livsfare, mens den 26-årige fik en dom på to års fængsel for at medvirke i skudsagen.

Skød 40-årig i hjemmet

De to mænd blev kendt skyldige i at have skudt flere gange mod en 40-årig mands bolig på Bøgevænget i Fuglebjerg. Det skete den 20. november 2010. Manden blev ramt i ryggen og armen og måtte efterfølgende indlægges på Næstved Sygehus.

Manden overlevede og vidnede mod de to tiltalte mænd i retten. Baggrunden for skudepisoden skulle angiveligt have været en strid mellem parterne. Det endte med at de to mænd opsøgte den 40-årige mand i hans hjem for at 'give ham en advarsel og jage ham ud af byen'.

Anklager tilfreds med udfaldet

Anklageren har krævet tre et halvt års fængsel til den ene, skrev Sjællandske.

Dommen blev dog ikke så hård som ventet, men politiadvokat Jeanette Wincentz Andersen er alligevel godt tilfreds med dommen. De to dømte overvejer lige nu om de vil anke dommen.

- Hvis de anker vil jeg påstå en skærpelse af straffen i landsretten, siger Jeanette Wincentz Andersen til TV2 ØST.

Begge er fortsat varetægtsfængslet og skal også betale erstatninger i sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App