¨

Madvogn hjælper ældre til at tage på

Foto: TV ØST

Da ældrecenter Søvang i Glumsø indførte en madvogn, begyndte de ældre at tage på. Det er positivt for både deres helbred og socialliv.

For 3 år siden begyndte ældrecenter Søvang i Glumsø at fylde en vogn med kager, kaffe og frugt. Den kører de hver eftermiddag rundt til deres beboere, og det har haft en positiv virkning. 

Beboerne har nemlig taget på, og det er vigtigt for deres helbred, forklarer social- og sundhedshjælper på Søvang, Louise Jørgensen.

- Hvis de nu falder og brækker et ben eller arm, ville ældre måske ikke kunne klare det, hvis de var undervægtige, når de kom ind på sygehuset eller når de skulle hjem til genoptræning. Det ville være langt sværere, hvis de var undervægtige, siger Louise Jørgensen.

40 procent af alle ældre vejer for lidt. Ikke nok med at undervægtige har svært ved at klare en tur på hospitalet, så er der også en anden stemning på ældrecentret, efter de ældre har taget på.

En af beboerne, 84-årige Inger Jensen, vejede 40 kg, før Søvang begyndte at fylde madvognen. I dag, 2 år senere, vejer hun 17 kg mere.

- Jeg har mere lyst til at stå op om morgenen og gå ud i solen. Det er store skrift, siger Inger Jensen. 

 

Vægt er fællesprojekt

I næste uge sætter hele Region Sjælland fokus på ældre og ernæring. Det gælder både på hospitaler og plejehjem.  

03:14 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App