Lokale frygter trafikkaos op til højsæson

Med udsigt til flere ferieboliger i Karrebæksminde er de lokale bekymret for sommerens trafiksituation.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere tusind turister lægger hver sommer vejen forbi Karrebæksminde til afslappet stemning, strand og skov.

- Her er alt det, en turist gerne vil have, siger Søren Knudsen, der er formand for Lokalråd Karrebæksminde. 

Men med de mange mennesker følger også mange biler, og det betyder, at der hvert år kan være op til flere kilometers kø for at komme til stranden på Enø.  

- Med den trafikbelastning, der er om sommeren, er det stort set umuligt at krydse Karrebækvej, fortæller Søren Knudsen. 

Søren Knudsen, er formand for Lokalråd Karrebæksminde.
Søren Knudsen, er formand for Lokalråd Karrebæksminde. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Derfor frygter han for den kommende sæson. Der er nemlig endnu flere feriehuse på vej til området. Og det vil ifølge lokalrådet få andelen af turister til at stige med 25 procent. 

Det skriver Sjællandske.

Kræver handling

Derfor kræver Lokalråd Karrebæksminde nu, at der bliver gjort noget ved problemet. Også selvom, at det primært er i sommermånederne, at problemet er størst. 

Man frygter nemlig for sikkerheden. 

- Jeg synes, man skal gøre alt, hvad man kan, for at undgå ulykker. Det er ikke for at sikre, at man bare kan køre frem og tilbage i en lind strøm. Det er for at undgå ulykker, siger Søren Knudsen.

Byrådet i Næstved er opmærksomme på problemerne. Det fortæller Marianne Olsen (S), der er formand i Plan-, teknik- og Lokaldemokratiudvalget i Næstved Kommune.

Marianne Olsen (S) er formand i Plan-, teknik- og Lokaldemokratiudvalget i Næstved Kommune.
Marianne Olsen (S) er formand i Plan-, teknik- og Lokaldemokratiudvalget i Næstved Kommune. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Det har været et problem i mange år, og det bliver svært at gøre så meget, for der er et flaskehalsproblem derude, som jo er broen. Men vi kigger hele tiden på trafikken for at se, om der er noget, vi kan gøre, siger hun. 

Men ifølge formanden for Lokalråd Karrebæksminde er der flere muligheder for at gøre trafikken mere sikker for de bløde trafikanter. Blandt andet på Karrebækvej.

- Et fodgængerfelt, der hvor der i forvejen er et bump. Det vil give mening. For så er der mulighed for både at komme til busstoppestedet og krydse vejen for at komme i skole, siger Søren Knudsen. 

Karrebæksminde ikke prioriteret

I efteråret 2023 fremlagde byrådet i Næstved Kommune en trafikplan, og her blev området omkring Karrebæksminde ikke højst prioriteret. 

- Vi har fået over 800 høringssvar, der peger på, hvor der er størst utryghed, og det er ikke Enø, der har været et af områderne i den forbindelse, siger Marianne Olsen (S).

- Vi har desværre ikke så stort et budget til at lave forbedringer, så det handler om økonomi i forhold til, hvor det giver bedst mening.

Læs også
Har inkasseret millionbeløb på vanvidsbilister
Læs også
Har inkasseret millionbeløb på vanvidsbilister

Lokalråd Karrebæksminde har dog forsøgt at råbe politikerne op siden 2018, og det har de tænkt sig at blive ved med. 

- Vi er et lokalråd, vi har måske begrænset ressourcer, men vi gør, hvad vi kan, siger Søren Knudsen.

Og opråbene er da heller ikke helt uden effekt. 

Næstved Kommune vil nu undersøge, om man enten skal sænke hastigheden på vejen ud til Enø eller omdanne vejen til en såkaldt 2 til 1-vej, hvor der er mere plads til cyklister.


Nyhedsoverblik