¨

Lang vej til hjælp

Foto: TV ØST

Da Carla Andersen skulle på skadestuen, kom hun ikke på den der ligger få minutter væk. Hun kom i stedet ud på en timelang omvej til Slagelse.

Lørdag fik Carla Andersen på 93 år en flænge i nakken. En ambulance blev tilkaldt, og redderne fandt hurtigt ud af, at flængen ikke var alvorlig.

- De tilså hende, forbandt hende og tilkaldte så en taxa, da det ikke var så alvorligt, at hun havde brug for en ambulance, fortæller Svein Solgård. Carla Andersens svigersøn.

Men taxaen kørte ikke de 4 kilometer til skadestuen på Næstved sygehus, som Svein Solgård regnede med. I stedet kørte den 40 kilometer til skadestuen i Slagelse.

Svein og svigermor kørte så at sige ind i en ny sygehus-virkelighed, der startede første januar. Her stoppede skadestuen i Næstved med at tage imod akutpatienter. De bliver nu sendt til Slagelse.

I Slagelse måtte Carla Andersen vente et par timer, før det blev hendes tur. Lægen tilså såret og konstaterede, at det var mere end seks timer gammelt og kunne derfor ikke syes.

I alt tog behandlingen et par minutter, men hele turen for Svein Solgård og Carla Andersen tog syv timer, og faktisk var det ikke nødvendigt. Skadestuen i Næstved er nemlig stadig åben, men kun for dem der selv henvender sig. Falckredderne gjorde altså det rigtige, for når de bestilte taxaen, skulle turen gå til Slagelse.

- De følger den instruks der er, og det er det, de skal gøre, siger Niels Christian Ahn, præhospital leder i Region Sjælland.

Men i Næstved ærger og undrer familien Solgård sig.

- Havde vi vidst det, havde vi da bare selv bestilt en taxa, så hun kunne blive behandlet i Næstved. Men det er da underligt, systemet er så stift, at man ikke kører hende de få kilometer til Næstved. Det er da meget billigere end at køre hende frem og tilbage til Slagelse. Det er som om, man bruger en krone for at spare 50 øre, siger Svein Solgård.

 

Næstformand for sygehusudvalget i Region Sjælland, Christian Wedell-Neergaard siger til TV2 ØST, at han er forarget over, at en 93-årig kvinde skal køre langt til Slagelse Sygehus, hvis der ikke var nødvendigt. Han kan også godt forstå, hvis borgerne kan være lidt forvirrede over, hvad der sker i den her omstillingsperiode.

02:35 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App