¨

Landsret: God mistanke i mystisk drabssag

Foto: TV ØST

Bag lukkede døre fængsler landsret to mænd, der sigtes for at have dræbt svindler - hvis lig aldrig er fundet.

Politiets mistanke mod to mænd i en mystisk drabssag fra Karrebæksminde ved Næstved er stærk nok til at holde dem varetægtsfængslet.

Det vurderer tre dommere i Østre Landsret, der fredag har afvist mændenes appel om at blive sat på fri fod.

Den svindeldømte Henrik Hauberg Madsen forsvandt fra en feriehytte i Karrebæksminde i november 2010. Liget er aldrig fundet, men politiet mener, at han blev skudt.

Siden slutningen af juni sidste år har Haugberg Madsens tidligere partner og dennes kammerat siddet fængslet. Men mændene nægter sig skyldige.

Deres forsvarere finder politiets materiale så tyndt, at de bad landsretten om at åbne dørene, så offentligheden kan få besked om detaljerne - og ikke mindst kan begynde at omtale sagen fra mændenes synsvinkel.

Men dommerne afviste ønsket om åbne døre. Politiet tror, at en tredje mand, der er på fri fod, kan være indblandet - og det indgår som begrundelse for dørlukningen.

- Nu må det være nok med den hemmelige retspleje, har den ene af mændenes forsvarere, advokat Jan Erik Kornerup Jensen, sagt i landsretten.

- Efterforskningen er i realiteten standset, tilføjede han, men ønsket om åbenhed fik alligevel den kolde skulder af landsdommerne.

Anklageren, Jeanette W. Andersen, har afvist, at efterforskningen er slut. Ganske vist er hun ved at skrive en indstilling til statsadvokaten, som hun vil anbefale at rejse tiltale mod de to mænd.

- Men der foregår en sideløbende efterforskning mod en tredje gerningsmand, sagde hun.

Politiet mener at have fundet det skydevåben, som angiveligt blev brugt mod den 40-årige Henrik Haugberg Madsen. Men som nævnt er liget aldrig dukket op.

Sjællandske Medier har tidligere oplyst, at en lydoptagelse belaster de to fængslede. Og den ene skal også have forsøgt at skaffe sig et alibi ved at installere videoovervågning på sin bopæl og at bestille pizza på tidspunktet, da Haugberg Madsen forsvandt.

Disse oplysninger er et resultat af en lækage i politiet, hævder forsvarerne, men påstanden afvises lodret af anklageren.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App