¨

Klimatjek til halv pris

Foto: TV ØST

I Næstved Kommune tilbyder de for andet år i træk klimatjek til halv pris til kommunens borgere. Og hvis man gør boligen mere klimavenlig, kan det betale sig.

I Næstved Kommune kan man få et klimatjek til halv pris. Det vil sige 1500 kroner. Sidste år benyttede 227 sig af tilbuddet. I år har 70 taget imod det, men flere kan nå det endnu. Der er nemlig 150, der kan få det til halv pris.

- Forskellen på klimatjek og andre energitjek og rapporter er at det er uvildige energirådgiver der kommer ud, de kommer ud og laver en gennemgang af dit hus og har fokus på alle områder af dit hus, siger Søren Magnussen, der er projektleder på Klimatjek-kampagnen for Næstved Kommune.

Mange af dem der fik lavet et klimatjek sidste år, valgte efterfølgende at få lavet de ændringer som energirådgiveren gav dem ved klimatjekket.

- Vi lavede en undersøgelse med de brugere der fik det sidste år, og der var allesammen tilfredse med det, og halvdelen var gået i gang med at igangsætte nogle af de renoveringer, de havde fået anbefalet af klimatjekket, siger Søren Magnussen.

 

Har betalt sig

Ib og Vera Nielsen valgte at få deres bolig i Sandved klimatjekket. Det fik de gjort for et år siden og efterfølgende fik de sat nye vinduer, lister og solceller op.

- Vi synes vi havde nogle høje udgifter på varmen, så hvis vi nu kunne få den lidt ned, synes vi, det kunne være rart, siger Ib Nielsen.

Og det har kunne betale sig. De nye ændringer gør, at huset holder bedre på varmen og i forhold til strømmen.

- Vi betaler ikke for strømmen. Så det er jo dejligt, fortæller Ib Nielsen.

Sammenlagt sparer Ib og Vera Nielsen næsten 10.000 kroner på de nye ændringer, de har foretaget.

Hvis du bor i Næstved Kommune og overvejer at få et klimatjek til halv pris, kan du se mere om det her.

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App