Klasse med 42 elever havner på ministerbord

Sagen om en klasse på Kildemarkskolen i Næstved med 42 elever havner nu på undervisningsminister Ellen Trane Nørbys (V) bord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Må der gå 42 elever i én klasse? Det spørgsmål lander nu på undervisningsminister Ellen Trane Nørbys (V) bord, efter at forældre til elever i klassen på Kildemarksskolen i Næstved har kritiseret ordningen. Det skriver Sjællandske.

Ifølge folkeskoleloven må der højst være 28 elever i en klasse, men skoleledelsen har forsvaret sig med, at der er to lærere på, og at en klasse derfor kun består af 21 elever, når den er delt. Sagen fik Lizett og Lars Plischewski til at råbe både skoleledelse og ministerium op - i første omgang uden held, men nu er sagen altså havnet på Ellen Trane Nørbys bord. Lizett og Lars Plischewski er forældre til en 12-årig pige, som indtil for nylig gik i klassen med de mange elever, men som på grund af klassesammenlægningen har valgt at skifte skole.

Mens flere forældre anonymt overfor avisen har tilkendegivet, at de er enige med Lizett og Lars Plischewski, er flere andre forældre glade for løsningen med klassesammenlægningen, som skoleleder Stine Schou Andersen mener giver nogle andre muligheder for at lave fordelinger på kryds og tværs i timerne.

Ikke desto mindre skal Ellen Trane Nørby altså nu se på, om det er ulovligt at lægge to klasser sammen på den måde, som det er sket på Kildemarkskolen.