¨

Kinesisk krabbe fundet i Karrebæk Fjord

Foto: Media Næstved Foto: TV ØST

I Karrebæk Fjord har man fanget den kinesiske uldhåndskrabbe, som anses for at være en yderst invasiv art.

En ganske speciel og frygtet krabbe under navnet 'den kinesiske uldhåndskrabbe' er for nylig blevet fundet i Karrebæk Fjord.  

Krabben blev første gang registeret i Europa i 1912 og senere i Danmark i 1927, hvor den i dag kun lever i ganske få områder. Det skriver Media Næstved.

Blandt de 100 mest invasive arter

Den kinesiske uldhåndskrabbe, som også går under navnet ’bokserkrabben’, betegnes som blandt de 100 mest invasive arter i verden.

Krabben er kendt for at grave huller og gangsystemer, der kan ødelægge diger og fiskernes net og ruser. I Tyskland skønnes den f.eks. at have anrettet skader for omkring 600 millioner kroner, og derfor bør den ifølge Naturstyrelsen bekæmpes og ikke genudsættes.

Kan formere sig i stort omfang

Hvis den kinesiske uldhåndskrabbe skal overleve, er det essentielt, at den har adgang til både ferske og salte vandområder, men er forholdene gode, kan den formere sig i et stort omfang.

Mere konkret anslår man, at en kønsmoden hunkrabbe kan producere imellem 200.000 og 750.000 æg på en sæson, som den opbevarer, indtil æggene klækkes i det tidlige forår. Ifølge Media Næstved har man ikke opdaget æggebærende hunner i Danmark siden 1950’erne.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App