Kinesisk krabbe fundet i Karrebæk Fjord

I Karrebæk Fjord har man fanget den kinesiske uldhåndskrabbe, som anses for at være en yderst invasiv art.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ganske speciel og frygtet krabbe under navnet 'den kinesiske uldhåndskrabbe' er for nylig blevet fundet i Karrebæk Fjord.  

Krabben blev første gang registeret i Europa i 1912 og senere i Danmark i 1927, hvor den i dag kun lever i ganske få områder. Det skriver Media Næstved.

Blandt de 100 mest invasive arter

Den kinesiske uldhåndskrabbe, som også går under navnet ’bokserkrabben’, betegnes som blandt de 100 mest invasive arter i verden.

Krabben er kendt for at grave huller og gangsystemer, der kan ødelægge diger og fiskernes net og ruser. I Tyskland skønnes den f.eks. at have anrettet skader for omkring 600 millioner kroner, og derfor bør den ifølge Naturstyrelsen bekæmpes og ikke genudsættes.

Kan formere sig i stort omfang

Hvis den kinesiske uldhåndskrabbe skal overleve, er det essentielt, at den har adgang til både ferske og salte vandområder, men er forholdene gode, kan den formere sig i et stort omfang.

Mere konkret anslår man, at en kønsmoden hunkrabbe kan producere imellem 200.000 og 750.000 æg på en sæson, som den opbevarer, indtil æggene klækkes i det tidlige forår. Ifølge Media Næstved har man ikke opdaget æggebærende hunner i Danmark siden 1950’erne.