¨

Kenneths kone reddede ham fra kræften

Foto: TV ØST

Kenneth Schøn fra Næstved kan takke sin kone for at have overmandet kræften. Det var hende, der sørgede for, at han kom til læge i tide.

Det var Kenneth Schøns kone, som i sin tid sørgede for at få ham sendt til lægen, da han i længere tid havde døjet med noget voldsomt hævet tandkød, og det blev hans redning, at konen skubbede til ham. Det viste sig nemlig, at han havde akut leukæmi, skriver Fagbladet 3F.

Og mænd er tilsyneladende sløvere til at komme af sted til læge, end kvinder er. Når 100 kvinder dør, dør der 140, selv om kvinder hyppigere end mænd rammes af kræft.

Det er fire år siden, at Kenneth Schøn blev indlagt på Næstved Sygehus, fordi hans blodprocent var 200 procent lavere end normalt. Hans kone Esther havde en uge forinden sendt ham til lægen, der dog ikke fandt noget alvorligt.

Rask på grund af Esther

Få dage efter indlæggelsen, begyndte Kenneth Schøns tandkød at hæve voldsomt. Lægen sendte ham videre til en tandlæge, der gav ham en bakteriedræbende creme, men tandkødet hævede fortsat, og det fik Esther til at stille ham stolen for døren. Enten skulle han til lægen, eller også ville hun ringe efter en ambulance.

Han blev overført til Rigshospitalet, der gav ham beskeden om den akutte leukæmi, og efter tre måneders intensiv kemobehandling, var kræften væk. Selv om den kom tilbage efter halvandet år, er Kenneth Schøn i dag rask, og han ved godt, hvem han skal takke for det.

- Min kone har været uvurderlig for mig. Var det ikke for hende, var jeg sikkert kommet for sent af sted. Og var det ikke for hende, var familien sikkert gået på røven under mit sygdomsforløb, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App