¨

Kaos ved retten i Næstved: Jeg brækker jeres arme og ben

Foto: TV ØST

Lidt af et kaos herskede, da en 42-årig mand blev dømt til to års fængsel og udvisning fra Danmark. Manden blev sammen med en 47-årig kvinde dømt for bedøve og stjæle fra en ældre mand.

Der var tumultariske scener ved Retten i Næstved, da en tyrkisk statsborger blev idømt to års fængsel og udvisning fra Danmark.

- Jeg har meget sjældent oplevet noget lignende.

Sådan lød det fra den ellers særdeles garvede politianklager Jeanette Vincentz Andersen, da der torsdag udspillede sig kaotiske scener i og omkring Retten i Næstved.

Det skriver Sjællandske.

Anledningen var sidste retsdag af tre i sagen mod 42-årige Øzdogan Dasdemir og en 47-årig dansk kvinde, der begge blev dømt for i juni sidste år at have bedøvet en ældre herre og lænset hans dankort for penge.

De to dømte har i dag et mildest talt anstrengt forhold, hvilket især kom til udtryk i pauserne, og da der blev ventet på dommerens afgørelse.

- I skal ikke sidde og hviske bag mig. En dag står jeg dernede og venter på jer, det ved I udmærket godt. Jeg brækker armene og benene på jer, råbte Øzdogan Dasdemir på gangen i retsbygningen til to af kvindens venner.

Dette var blot et af flere dramatiske elementer under retssagen, der af dommeren blev betegnet som en børnehave. Det kom særligt til udtryk, efterhånden som den 47-årige kvinde i løbet af dagen blev mere og mere beruset. Allerede fra morgenstunden virkede hun beruset, og det blev mere og mere tydeligt, efterhånden som dagen skred frem. To gange i løbet af formiddagen forlod hun under stor uro retssalen for at gå ned i forældrenes bil og drikke øl.

De gange, hun var til stede i salen, afbrød hun konstant alt og alle, og selvom hendes forsvarer forsøgte at tysse på hende og tale hende til ro, blev hun ved. Til sidst fik dommeren nok og sendte hende uden for døren.

To års ubetinget fængsel og udvisning

Efter omkring to en halv times votering var dommeren og de to domsmænd klar til at afsige kendelsen, der lød på to års ubetinget fængsel og udvisning fra Danmark med 12 års indrejseforbud til Øzdogan Dasdemir. Kvinden fik otte måneders ubetinget fængsel. Den tyrkiske mand blev ligeledes dømt for flere andre forhold, blandt andet flere tilfælde af indbrud og et tyveri af en Mercedes-Benz. Han har tidligere siddet i alt seks år i fængsel for både tyveri og flere tilfælde af grov vold, og han har adskillige domme siden sin 16-års fødselsdag.

Øzdogan Dasdemir ankede dommen på stedet, mens kvinden efter samråd med sin advokat udbad sig betænkningstid.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App