Jobcenter fyrer 20 ansatte efter krav om millionbesparelse

Mandag bliver der sat navn på de 20 medarbejdere, der bliver fyret fra Næstved Jobcenter som følge af et politisk sparekrav på 25 millioner kroner

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Jobcenter fyrer 20 ansatte som en konsekvens af sparekravet på 25 millioner kroner fra 2020, som centret er blevet pålagt af politikerne i Næstved Byråd. 

Udover 20 fyringer har fire ansatte indgået frivillige fratrædelsesaftaler. 

Det bekræfter jobcenterchef Torben Bahn til TV2 Øst.

- Vi har kigget alle personalegrupper igennem og har fundet medarbejdere bredt omkring, siger Torben Bahn, der ikke kan sige konkret, hvilke afdelinger det drejer sig om. 

Får konsekvenser

Første etape af fyringsrunden begynder onsdag den 4. december, hvor de ansatte, der bliver ramt, bliver varslet. Det sker til en samtale med afdelingslederen, en personalekonsulent og en tillidsrepræsent.

18. december foregår så næste fase, hvor fyringerne bliver effektueres.

quote Det får selvfølgelig en konsekvens for, hvordan vi løser opgaverne

Torben Bahn, jobcenterchef, Næstved Kommune

Når fyringerne og de frivillige fratrædelsesaftaler er gennemført, vil Næstved Jobcenter have omkring 280 ansatte. 

Sparekravet vil få konsekvenser, siger Torben Bahn.

- Det får jo en konsekvens for alle de gode medarbejdere, der nu ikke har noget arbejde, og for de tilbageværende, der mister gode kollegaer.

- Og så får det selvfølgelig en konsekvens for, hvordan vi løser opgaverne. Der er vi nødt til at kigge på, hvordan vi kan løse dem uden de hænder, vi vil mangle, og arbejde på andre måder, siger Torben Bahn.

Baggrunden for sparekravet til jobcentret er, at politikerne i Næstved hellere vil bruge pengene på skole- og børneområdet.