Italia

For mange år siden kom en italiener til Danmark. I dag kan du møde hans danske kæreste og smage deres mad på Restaurant Italia i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Overfor Næstved station lå engang det gamle jernbanehotel. Men i de sidste tyve år har stedet været kendt for noget helt andet: italiensk pizza. Det er over tyve år siden, italieneren Antonino Iaria startede Ristorante Italia i Næstved. Dengang havde han ikke forestillet sig, at han skulle blive i Danmark og drive restaurant. Men i det oktober-kolde Danmark trak det varme køkken i ham. Og selvfølgelig også de danske piger.

I dag har Antonino overdraget direktørstillingen til kæresten Anne-Mette Svarrer. Mens hun holder styr på regnskaberne, har Antonino nu fået mere ro til at stå i køkkenet. Men har nu ikke helt sluppet taget i sit kæreste "barn", Italia. Den daglige drift fylder stadigvæk meget tankerne, mens han svinger gryderne.

Menúen byder især på pizza og pastaretter. Gamle italienske opskrifter tilført kokkens eget pift og tilpasset de danske ganer.