¨

Husejer truer med at forgifte hunde

Foto: TV ØST

En frustreret husejer fra Næstved truer nu med at forgifte gadens hunde, hvis hundeejerne ikke gør rent efter dem på hans fortov.

Husejer Erik Lybøl har fået nok af de mange lorte på hans fortov på Skyttemarksvej i Næstved. Så nu har han sat et skilt op på sit plankeværk, hvor han truer med at forgifte områdets hunde med panodil og peber. Det skriver Sjællandske.

Erik Lybøl har ifølge eget udsagn prøvet alt for at få områdets hundeejere til at huske at fjerne deres hundes efterladenskaber. Han har både talt med dem, dekoreret fortovet med små flag i lortene, hældt lavendelolie på fliserne og sprayet med Gå-væk-hund. Men intet af det har hjulpet. 

Fandt 22 overraskelser i haven 

Da Erik Lybøl på et tidspunkt rengjorde sin forhave, fandt han 22 plasticposer, som diverse hundejere pænt havde bundet knude på. Og derpå kastet ind i haven. Det har fået ham til at opfordre ejerne til at smide dem i skraldespanden. Ellers bliver det værst for hunden selv. Erik Lybøl er selv hundeejer, og hans kommentar til skiltet er: 

- Skiltet er møntet på alle de grissebasser, der ikke rydder op efter deres hund. Jeg kunne selvfølgelig ikke finde på at forgifte hundene, selv om jeg truer med det.

Ifølge færdselsloven og vejloven må hundeejere ikke henkaste affald som for eksempel hundelorte. Samtidig har grundejere pligt til at holde deres fortov ren for sne og andet affald. Hvis en forbipasserende eksempelvis glider i en hunds efterladenskab og kommer til skade, så kan grundejeren hæfte for en mulig erstatning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App