¨

Hundevanrøgt: Ejer har henvendt sig til politiet

Foto: TV ØST

Kvinden fra den landejendom, hvor der mandag blev fundet 91 vanrøgtede hunde, har nu henvendt sig til politiet efter at have gemt sig i to døgn.

Efter to døgn i skjul har en kvinde nu selv henvendt sig til politiet. Hun bor på den landejendom nordvest for Næstved, hvor der mandag blev fundet 91 vanrøgtede hunde.

Det var en kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse, der på baggrund af et tip tog ud til stedet. Hun hørte gøen fra laden og tilkaldte politiet, og det fik kvinden fra stedet til at stikke af.

Politiet har siden ledt efter hende hos blandt andre tidligere naboer, men uden held, og onsdag formiddag er hun så selv dukket op.

- Hun henvendte sig her hos os, og vi er nu i gang med at afhøre hende, siger Niels Denny Sørensen, leder af lokalpolitiet i Næstved.

Skal have fastlagt forløb

Han kan endnu ikke sige noget om, hvor kvinden og hendes søn har været i de to dage siden besøget på hendes ejendom, og han kan heller ikke oplyse, hvor hun har befundet sig siden mandag.

- Nu skal vi have afsluttet afhøringen af hende, så vi kan få fastlagt hændelsesforløbet og få afgjort, hvad hun skal sigtes for.

De mange hunde var ilde tilredt, da Dyrenes Beskyttelse og politiet fandt dem. Flere af dem havde gået i afføring til bugen og havde det siddende i store mængder i pelsen. Hovedparten blev bragt til Roskilde Dyreinternat, mens resten blev kørt til Fyn, og begge steder har der siden mandag været travlt med at få trimmet og rengjort hundene, der også har fået orme- og loppekur.

Dyrenes Beskyttelse regner med, at det kommer til at koste i nærheden af 500.000 kroner at få hundene gjort klar til adoption. De vil formentligt være klar til at blive bortadopteret om en til to uger.

03:22 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App