Holmegårds finansmand stævnet

Steen Gude og ledelsen i det krakkede Stones Invest, der blandt andet ejede Holmegård Glasværk, skal betale trecifret millionbeløb tilbage, kræver konkursboet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Finans- og erhvervsmanden Steen Gude, der krakkede med selskabet Stones Invest i efteråret 2008, er blevet stævnet af konkursboet med krav om at betale 271 millioner kroner tilbage.

Kravet er rettet ikke bare mod Steen Gude men også mod hovedparten af de tidligere bestyrelsesmedlemmer samt yderligere to personer. Det fremgår af den seneste cirkulæreskrivelse fra konkursboet, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.
 
Steen Gudes Stones Invest ejede et utal af ejendomme og selskaber, blandt andet Holmegård glasværk, der også røg med i konkursen.

Steen Gude havde lån for næsten 3,5 milliarder kroner, heraf blandt andet lån for 600 millioner kroner i Roskilde Bank, der også gik ned.
 
Konkursboets kulegravning af forholdene har afdækket en række tabsgivende dispositioner, herunder betaling af forfaldne kreditorer, på et tidspunkt, hvor ledelsen vidste eller burde have vidst, at selskabet ikke stod til at redde, og derfor burde have sikret lige behandling af de simple kreditorer, hedder det i cirkulæreskrivelsen.
 
Hermed antyder kuratorerne, at Steen Gude i sidste øjeblik forsøgte at sælge flere aktiver billigt til udvalgte personer.

/ritzau/