¨

Hemmelig overvågning kan fælde drabstiltalt

Foto: TV ØST

En 21-årig mand, der er tiltalt for manddrab i Næstved, blev i efteråret 2014 hemmeligt overvåget af politiet, der både aflyttede hans lejlighed og bil og også ransagede hans og kærestens hjem uden deres viden.

Politiet overvågede i efteråret 2014 en 21-årig mand med tilknytning til Bandidos hemmeligt. Det er mandag kommet frem i Retten i Næstved, hvor den 21-årige er tiltalt for manddrab på 22-årige Edin Fakic i december 2013.

De ransagede hans og kærestens hjem uden parrets vidende og aflyttede også både lejlighed og telefon, fortæller anklager Emil Folker i retten.

I lejligheden fandt politiet en Nike sko af mærket air max limited, som muligvis svarer til den sko, der blev fundet aftryk af i en skov i Sorø 9. december 2013. Her blev der klokken 6.43 fundet en afbrændt bil, hvor der bagi blev fundet en maskinpistol, som politiet mener er gerningsvåbnet til drabet på 22-årige Edin Fakic, der blev skudt i hovedet i sit hjem på Morsøvej i Næstved 9. december omkring klokken 1.

Sko undersøgt

Skoen, der blev fundet i lejligheden, blev efterfølgende undersøgt, og det blev slået fast, at den i størrelse og rent slidmæssigt svarer til den, der blev fundet aftryk af i skoven. Skoen i lejligheden var dog mere slidt end den, der blev fundet aftryk af i skoven ved Sorø.

Ved årsskiftet til 2015 mente politiet at være fremme ved en sigtelse, og 14. januar bliver han anholdt.

I hans lejlighed bliver der fundet en kvittering på en iPhone 5s købt 9. december 2013 - samme dag som Edin Fakic bliver dræbt. Politiet finder også gult medlemskort af mærket Bandidos prospect - dateret 14. december 2013. Man finder også et stofmærke med ordene 'expect no mercy' i Bandidosfarver, ligesom der bliver fundet nogle Bandidos t-shirts.

Den 21-årige nægter sig skyldig, men fortæller i retten, at det er rigtigt nok, at han har tilknytning til Bandidos, hvor han har status af probationary - altså prøvemedlem til fuldgydigt medlem. En status som han har haft i cirka halvandet år.

Han fortæller, at hans 28-årige storebror er videpræsident i Holbækafdelingen, hvor han også selv hører til. Den 21-årige har i en periode haft titel af sergeant in arms i Bandidos, hvilket ifølge ham betyder, at han blandt andet tog sig af det sikkerhedsmæssige og disciplinen omkring udformningen af vagtplaner og overholdelsen af dem.

Her er sagens fem bevistemaer:

Knyttes tiltalte til afbrændte bil med gerningsvåbnet?

Har tiltalte haft en mistænkelig adfærd under sagens efterforskning?

Har han haft en drabsretorik, og har han ligefrem i en aflyttet samtale sagt, at han har skudt en?

Har tiltalte haft en lynkarriere i Bandidos - et udsædvanligt hurtigt avancement?

Bærer tiltalte i kraft af sin tilknytning til Bandidos og deres konflikt med Westside Nation et drabsmotiv?

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App