Hemmelig overvågning kan fælde drabstiltalt

En 21-årig mand, der er tiltalt for manddrab i Næstved, blev i efteråret 2014 hemmeligt overvåget af politiet, der både aflyttede hans lejlighed og bil og også ransagede hans og kærestens hjem uden deres viden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet overvågede i efteråret 2014 en 21-årig mand med tilknytning til Bandidos hemmeligt. Det er mandag kommet frem i Retten i Næstved, hvor den 21-årige er tiltalt for manddrab på 22-årige Edin Fakic i december 2013.

De ransagede hans og kærestens hjem uden parrets vidende og aflyttede også både lejlighed og telefon, fortæller anklager Emil Folker i retten.

I lejligheden fandt politiet en Nike sko af mærket air max limited, som muligvis svarer til den sko, der blev fundet aftryk af i en skov i Sorø 9. december 2013. Her blev der klokken 6.43 fundet en afbrændt bil, hvor der bagi blev fundet en maskinpistol, som politiet mener er gerningsvåbnet til drabet på 22-årige Edin Fakic, der blev skudt i hovedet i sit hjem på Morsøvej i Næstved 9. december omkring klokken 1.

Sko undersøgt

Skoen, der blev fundet i lejligheden, blev efterfølgende undersøgt, og det blev slået fast, at den i størrelse og rent slidmæssigt svarer til den, der blev fundet aftryk af i skoven. Skoen i lejligheden var dog mere slidt end den, der blev fundet aftryk af i skoven ved Sorø.

Ved årsskiftet til 2015 mente politiet at være fremme ved en sigtelse, og 14. januar bliver han anholdt.

I hans lejlighed bliver der fundet en kvittering på en iPhone 5s købt 9. december 2013 - samme dag som Edin Fakic bliver dræbt. Politiet finder også gult medlemskort af mærket Bandidos prospect - dateret 14. december 2013. Man finder også et stofmærke med ordene 'expect no mercy' i Bandidosfarver, ligesom der bliver fundet nogle Bandidos t-shirts.

Den 21-årige nægter sig skyldig, men fortæller i retten, at det er rigtigt nok, at han har tilknytning til Bandidos, hvor han har status af probationary - altså prøvemedlem til fuldgydigt medlem. En status som han har haft i cirka halvandet år.

Han fortæller, at hans 28-årige storebror er videpræsident i Holbækafdelingen, hvor han også selv hører til. Den 21-årige har i en periode haft titel af sergeant in arms i Bandidos, hvilket ifølge ham betyder, at han blandt andet tog sig af det sikkerhedsmæssige og disciplinen omkring udformningen af vagtplaner og overholdelsen af dem.

Her er sagens fem bevistemaer:

Knyttes tiltalte til afbrændte bil med gerningsvåbnet?

Har tiltalte haft en mistænkelig adfærd under sagens efterforskning?

Har han haft en drabsretorik, og har han ligefrem i en aflyttet samtale sagt, at han har skudt en?

Har tiltalte haft en lynkarriere i Bandidos - et udsædvanligt hurtigt avancement?

Bærer tiltalte i kraft af sin tilknytning til Bandidos og deres konflikt med Westside Nation et drabsmotiv?