¨

Hård kamp for privatskoler

Foto: TV ØST

Folkeskoler bliver lukket i massevis, og det får forældre til at gå sammen og åbne nye fri- og privatskoler. Men det er på alle måder op af bakke at starte en skole.

I øjeblikket står mange af lokalerne hos Dansk Folkeferie på Enøvej i Karrebæksminde tomme. Men i 2012 skal de være rammerne om en ny privatskole. Den skal åbne på trods af, at Næstved kommunen har andre planer med Karrebækskolens elever allerede fra august. 7., 8. 9. og 10. klassetrin skal flyttes til Sjølundskolen i Næstved. Resten skal blive på den nuværende Karrebæk Skole.

Forældrene til elever på den nuværende Karrebæk Skole er ikke de eneste der kæmper mod skolesammenlægningerne. I år har 65 nye skoler søgt om tilladelse til at åbne en ny privatskole til august. Men det er sandsynligvis kun de tyve, der rent faktisk ender med at tage imod skolebørn efter sommerferien. Resten vil ganske enkelt ha givet op inden. Det viser tal fra Danmarks Privatskoleforening.

Protesten mod Næstved Kommunes skolesammenlægninger begyndte i sommer. Udover Karrebæk Skole var otte andre skoler lukningstruede. Karrebæk Skole var én af dem, der slap lettest. Alligevel fortsætter forældrene kampen mod kommunens planer.

Den nye skole på Enøvej har en tilslutning på 97 % i forældreflokken.

På søndag holder initiativgruppen bag den nye skole åbent hus foralle interesserede.

02:32 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App