Glasmuseum vinder stor international lyspris: - Det svarer til at vinde en Guldbjørn i Berlin

Holmegaard Værk har vundet en pris ved LIT Lightning Award, som vil få stor betydning, spår museumschef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Glasmuseet Holmegaard Værk kan nu bryste sig af en international pris.

Museet, der ligger ved Næstved, har vundet en pris ved LIT Lightning Award, der er et show, som hædrer steder og bygninger, der fokuserer på lys og design. Holmegaard Værk vinder prisen i kategorien Publikums-oplevelse og Museums-udstilling.

quote Skal man oversætte det til noget, svarer det til at have fået en Guldbjørn i Berlin

Thorbjørn Kolbo, museumschef, Museum Sydøstdanmark

Prisen vækker stor glæde hos Thorbjørn Kolbo, der er museumschef hos Museum Sydøstdanmark, som glasmuseet hører under. 

- Det er ikke bare en lille award, det er en stor pris for os. Skal man oversætte det til noget, svarer det til at have fået en Guldbjørn i Berlin, siger han og henviser til hovedprisen ved filmfestivalen Berlinalen, der er en af verdens vigtigste filmpriser.

- Et kæmpe klap på skulderen

Det er blandt andet samspillet mellem naturligt lys fra solen og lamper i forskellige farver, som Holmegaard Værk har fået prisen for. 

Og det er også med til at skabe glæde hos museets tekniske chef Carl Henrik Hansen, der har været dybt involveret i udstillingen. 

- Jeg bliver da stolt og utrolig glad, og det er et kæmpe klap på skulderen for det arbejde, jeg har brugt de seneste tre år af mit liv på. Og det er nok først om lidt tid, der går op for mig, hvor stort det egentlig er, siger han.

Teknisk chef på Holmegaard Værk Carl Henrik Hansen tager det som et stort klap på skulderen, at museet har vundet en LIT Lightning Award
Teknisk chef på Holmegaard Værk Carl Henrik Hansen tager det som et stort klap på skulderen, at museet har vundet en LIT Lightning Award

Thorbjørn Kolbo mener, at prisen vil have en stor betydning, når Holmegaard Værk fremadrettet skal præsentere ideer overfor de store lampeproducenter.

- Der vil blive lyttet, når vi kan smide sådan en pris på bordet, det er jeg sikker på, siger han.

Blandt de andre vindere af en LIT Lightning Award er kunstmuseet Museum of Modern Art i New York og techgiganten Googles nye kontor i Berlin.

Holmegaard Værk bor i bygningerne til det hedengangne Holmegaard Glasværk, som gik konkurs i 2008. Det nye museums- og oplevelsescenter åbnede i maj sidste år.