Forsøgte at trykke øjnene ud på politimand

En rasende mand gik amok og fægtede med kokkeknive på gaden. Under slagsmål med politiet forsøgte han at trykke øjnene ud på en politibetjent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En rasende 43-årig mand har under et slagsmål med en politipatrulje forsøgt at trykke øjnene ud på en betjent. Bataljen udspillede sig lørdag aften i Holme Olstrup ved Næstved, oplyser Ritzau.

Politiet blev tilkaldt, da manden gik råbende og skrigende rundt på Stationsvej og fægtede med to store kokkeknive, fortæller vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Da manden truede politibetjentene med knivene, trak den ene betjent en pistol. Det fik manden til at smide knivene, men på ingen måde til at lade sig anholde. Det kom til et voldsomt slagsmål, hvorunder den 43-årige - trods politiets brug af stave og peberspray - i flere omgange forsøgte at trykke øjnene ud på en af betjentene.

- Ved anholdelsen får han desværre flere gange held til at prøve at trykke øjnene ud på den ene betjent. Betjenten har fået trykket øjnene ganske voldsomt, men forhåbentlig får han ikke varige skader af angrebet, siger Henrik Karlsen, som er vagthavende hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det lykkedes til sidst for politiet at overmande den 43-årige, som søndag vil blive fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for vold mod tjenestemand, oplyser vagtchefen på Politigården i Næstved.

Den anholdte er ikke kendt af politiet i forvejen, og det vil blive undersøgt om amokløbet skyldes psykisk sygdom eller stofmisbrug.