Forkerte skruer skyld i loftkollaps

Det kunne have gået rigtig galt, da loftet på handelsskolen i Næstved styrtede sammen i december. Nu viser det sig, at det byggefirma, der satte loftet op brugte forkerte skruer. Alligevel er samme firma valgt til opgaven igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Loftet i det nye auditorium på Næstved Handelsskole er ved at blive genopført, efter det brasede sammen i december.Nu fastslår en uvildig undersøgelse, at årsagen til nedstyrtningen var, at byggefirmaet Børge Jakobsen og Søn brugte de forkerte skruer til at bygge det.

- Det har været nogle af vores mest erfarne folk, men alligevel har de altså fået taget en forkert pakke skruer, fortæller mester i Børge Jakobsen og Søn, Peter Fugl Jakobsen.

Børge Jakobsen og Søn erkender altså fejlen, men de mener ikke, skruerne var det eneste problem med loftet.

- Der må have været andre faktorer, der har spillet ind. Derfor stiller vi nu supplerende spørgsmål til rapporten, fortæller Peter Fugl Jakobsen.

Det var altså alvorlige problemer med det loft, firmaet havde opført. Alligevel har skolen valgt Børge Jakobsen og Søn til at bygge det op igen.

- Tilliden til firmaet har vi jo stadigvæk, og det havde vi også haft selv, hvis der havde været personskade. Vi stoler på dem, fortæller Ebbe Udengaard, som er økonomichef på Næstved Handelsskole.

Eleverne på Næstved Handelsskole husker stadig, da loftet faldt ned. Og blandt dem er meningerne delte i forhold til, at det samme firma er valgt igen.

- Jeg er da lidt urolig. Måske man skulle prøve at finde et andet firma, lyder det fra Maria Andersen fra HH 1.a.

Raka Mohamad fra HH 2.c. føler sig mere sikker:

- Jeg tror, de vil tænke mere over det denne her gang. Jeg er ikke så nervøs, fortæller han.

Selvom man hos Børge Jakobsen og Søn er i tvivl om årsagerne til loftets kollaps, mener de ikke, det kan ske igen.

- Denne her gang har vi lavet trækprøver, som viser at vores materialer er meget stærke. Så vi er ret sikre på, at det ikke vil gentage sig, forsikrer Peter Fugl Jakobsen.

Også eleverne håber på det bedste.

- De ville vel ikke sætte dem til det igen, hvis de ikke kendte fejlene, lyder det fra Rakar Mohamad.