¨

Flyttebil ramte vandkabel - pludselig sprøjtede der fjernvarmevand otte meter op i luften

Som det ses på billedet, kom fjernvarmevandet op i otte meters højde og havde en temperatur på cirka 70 grader. Foto: Næstved Fjernvarme

Næstved Fjernvarme måtte reagere hurtigt, da en flyttebil påkørte et omløbsskabe i et boligområde.

Det kunne have gået grueligt galt, da en flyttebil forleden påkørte et omløbsskab på Hvedevænget i Næstved.

Flyttebilen ramte omløbsskabet lørdag formiddag i boligområdet, hvorefter fjernvarmvand med det samme fossede direkte op i luften.

Det fik straks Næstved Fjernvarme til at rykke ud til Hvedevænget, hvor vagtpersonalet blev mødt af en otte meter høj stråle fjernvarmevand, der havde en temperatur på cirka 70 grader.

Vores beredskabssystem blev stresstestet denne formiddag og bestod prøven til et 12-tal

Gert Jensen, driftschef ved Næstved Fjernvarme

Efter en hurtig indsats forsvandt vandstrålen efter 20 minutter, og fjernvarmedriften blev genoprettet til normalen. I den periode kunne vagtpersonalet opretholde trykket i systemet, og ingen kunder mistede ifølge Næstved Fjernvarme varmen.

Måtte undvære varmen i fire timer

Kunderne omkring Hvedevænget måtte dog undvære varmen i fire timer, indtil skaden blev udbedret.

Artiklen fortsætter under billedet.

Som det ses på billedet, kom fjernvarmevandet op i otte meters højde og havde en temperatur på cirka 70 grader. Foto: Næstved Fjernvarme

- Vi er glade for at ingen mennesker kom til skade ved uheldet. Med de tryk om temperaturer, vi opererer med i fjernvarmesystemet, skal der i disse situationer udvises stor forsigtighed. Vores beredskabssystem blev stresstestet denne formiddag og bestod prøven til et 12-tal, udtaler Gert Jensen, driftschef ved Næstved Fjernvarme.

Et fjernvarmesystem har placeret omløbsskabe strategiske steder for at kunne opretholde en passende fremløbstemperatur. Ved lavt fjernvarmeforbrug åbner ventilen i omløbsskabet når fremløbstemperaturen falder til under for eksempel 50 grader.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App