Flere borgere har henvendt sig om millionkup

Politiet har fået flere henvendelser om opsigtsvækkende millionkup mod guldsmed, siden overvågningsbilleder blev offentliggjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har fået flere henvendelser fra borgere som mener, at de kan genkende gerningsmændene på overvågningsbilleder fra det opsigtsvækkende kup mod en guldsmed i Næstved Storcenter.


Mandag offentliggjorde politiet overvågningsbilleder fra det usædvanlige tyveri, hvor flere ukendte gerningsmænd brød gennem taget til Næstved Storcenter og firede sig ned i Guldsmed Borup, hvor de stjal dyre designerure for 1,6 millioner kroner.


På overvågningsbillederne ser man en lille del af de 14 minutter, som tyvene brugte på at tømme glasmontre i forretningen.


-       Vi har fået 15 henvendelser som primært går på folk, som mener, at kunne genkende de personer som er efterlyst og man har set noget, der ligner dem forskellige steder i landet, siger vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen.


På de offentliggjorte overvågningsbilleder ser man også de formodede gerningsmænd på besøg i guldsmeden i almindelig åbningstid. Her ser man tyvene inspicere forretningens varer og spørge til designerure. Få dage senere vender de tilbage og begår det opsigtsvækkende tyveri.


Politiet er i gang med at undersøge borgernes henvendelser, og håber forsat at høre fra folk som kan have set de mistænkte, eller som bliver tilbudt stjålne smykker.   


-       Og det er primært Omega-ure og et enkelt Seiko-ur, der er stålet, men der er også stjålet andre smykker og ringe og så videre, så vi er interesserede, hvis nogen er blevet tilbudt smykker eller ure, fortæller Søren Ravn-Nielsen til TV2 ØST.


Har du oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på 114.