Ferieby bliver til flygtninge-by

Feriebyen i Karrebæksminde på Sydsjælland bliver nu forvandlet til flygtningeby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udlændingeservice har bedt Røde Kors om at tage utraditionelle indkvarteringsmuligheder i brug for at skaffe plads til de mange ankomne asylansøgere.

Karrebæksminde feriecenter tager således i disse dage imod en gruppe asylansøgere, som skal bo midlertidigt i DanskFolkeferies huse på Enø. Det forventes i første omgang, at 150-175 asylansøgere flytter ind, oplyser DR Sjælland.

- Fornylig var vi nødt til at skaffe pladser på et lokalt vandrerhjem, fordi kapaciteten i Sandholm er opbrugt, og nu må der så tages feriehuse i brug. Selvom det er gode rammer, man lokalt stiller til rådighed, og der har været et godt samarbejde med kommunen, så er det en absolut nødløsning, siger asylchef Jørgen Chemnitz.

De mange midlertidige lappeløsninger tapper både beboere og personale for energi og kræfter, og vi forventer og regner med, at der nu fra myndighedernes findes mere holdbare løsninger på pladsproblemet i form af nye centre, siger Jørgen Chemnitz.

Gruppen af asylansøgere, som tæller både familier og enlige, og de ventes at skulle bo i Karrebæksminde til hen på foråret.