FCK-fans frifundet for optøjer i Næstved

Enkelte blev dømt, men de fleste blev frifundet for at have deltaget i optøjer på Næstved Stadion under en kamp mod FC København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Billederne er ikke gode nok, så en stribe FCK-fans er blevet frifundet for at have deltaget i optøjerne på Næstved Stadion i marts forrige år.

Det var under en kamp mellem FC København og Næstved, at der pludselig udbrød tumult på tilskuerrækkerne. Et hegn blev væltet, og det kom til slagsmål mellem fans af de to hold.

I langt de fleste tilfælde har anklagemyndigheden kun haft nogle tv-optagelser som bevis, og det er ikke nok, konkluderer Retten i Næstved. Derfor er 14 af de tiltalte frifundet. Retten har desuden lagt vægt på, at optøjerne tilsyneladende skete spontant og ikke som led i et planlagt opgør.

Balladen begyndte, da der blev kastet øl og sten mod FCK-tilhængerne fra Næstveds side af tribunen. Især en af hjemmeholdets fans var ivrig efter at opildne til sammenstød, men selv om FCK'erne prøvede at få vagterne til at stoppe det, fortsatte kasteriet. Derfor endte det med, at FCK-støtterne til sidst fik væltet hegnet.

Dansk Boldspil Union har siden meddelt Næstved Stadion, at hegnet burde være sikret bedre, og at der skulle have været flere vagter.

Seks personer får dog 30 dages betinget fængsel for at have deltaget i uroen, og en enkel er fundet skyldig, men får en betinget straf helt uden tidsudmåling. Den hårdeste straf får en nu 32-årig mand, der straffes med 60 dages fængsel, hvoraf halvdelen gøres betinget.  Han er blandt andet fundet skyldig i at have deltaget i hærværket mod et regionaltog på vej mod Østerport efter kampen. Der skete ifølge DSB skader for 165.000 kroner.

/ritzau/