Fantasien slippes løs på Herlufsholm

Folk fra hele landet er weekenden over valfartet til Herlufsholm Kostskole i Næstved. Her blev der nemlig holdt fantasy bogmesse for børn og barnlige sjæle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Når det kun er fantasien, der sætter grænser kan en 12-årig dreng snildt tage kampen op mod to fuldvoksne orker. Og på Herlufsholm var det netop fantasien, der var i centrum i dag. 

For andet år i træk blev der nemlig holdt fantasy bogmesse på den gamle kostskole - til stor begejstring for både små og de lidt større 

 

 - Det er jo fænomenalt, man kan kun håbe, at det bliver større, siger tegner og animator Kim Svarer fra Næstved. For en professionel tegner er fantasy-genren et slaraffenland af inspiration og fri leg. 

 

 - Blod og monstre og alt det der, det er lige mig, siger han. Men dagens mest begejstrede gæst var nok Magnus Heunicke. Nok er han politiker, men på Herlufsholm er han kendt som manden, der forvandlede fantasy til virkelighed.

 

 - Jeg fik idéen til at lave en fantasy-messe i føtex i frugt og grønt afdelingen, fortæller han. Idéen delte han med rektor på Herlufsholm Kostskole, og sammen blev de enige om, at den gamle kostskole ville danne de perfekte rammer for en fantasy bogmesse.

 

Sidste år deltog mere en 1600 mennesker fra hele landet i messen og arrangørerne håber på et lige så gode resultater i år.