Ét år efter Danmarks største dyreværnssag: Uffe har fået et godt hjem

Billedet af de 91 hunde, som var smurt ind i afføring, ramte mange hårdt. Her et år efter hundene blev indleveret til Roskilde Dyrinternat, har de fleste fået et nyt og godt hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var noget af et syn, der mødte Roskilde Dyrinternat, da de fik indleveret 91 vandrøgte hunde, der var smurt ind i afføringen. Men her et år efter, så har de fleste fået nye familier. Det skriver DR Syd.

Hundene blev fundet på en gård ved Hyllinge, der ligger tæt på Næstved.

Da dyrelægerne fik kigget nærmere på hundene, så havde flere rådne tænder, muskelsygdomme og øjenbetændelse. Seks hunde var så syge, at de måtte aflives, og en døde senere af lungebetændelse.

Hunden Uffe er flyttet til Jylland

Her et år senere efter en længere rehabiliteringsperiode på Dyrenes Beskyttelses internater er stort set alle hundene kommet ud til nye hjem.

- Vi blev enige om, at vi havde tid og overskud og hjertet på rette sted til at hjælpe sådan en hund, fortæller Bonnie Fjord til DR Syd.

Men den første tid var lidt hård at komme igennem.

- Uffe var en meget bange og skræmt hund. Den første måned herhjemme gik vi den samme tur hver dag, og vi lavede de samme ting med den hele tiden, forklarer Bonnie Fjord.

Men efter den første måned begyndte Uffe langsomt at falde til, og han blev mere og mere tryg i det nye hjem.

- Vi har givet ham masser af kærlighed og rost og rost og rost ham. Så han har fået nogle succes oplevelser. Han er tryg ved os, og han ved, at vi vil ham det gode, siger Bonnie Fjord.