Enlige forældre på kontanthjælp mister tusindvis af kroner

Heidi fra Næstved er alenemor og en af de kontanthjælpsmodtagere, som står til at blive ramt hårdest af regeringens kontanthjælpsloft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et stort antal enlige forældre, der sættes på gaden med deres børn, fordi de ikke kan betale husleje. Det frygter brancheorganisationen BL - Danmarks Almene Boliger vil blive konsekvensen af det moderne kontanthjælpsloft, som Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om.

Det skriver Avisen.dk.

BL- Danmarks Almene Boliger har lavet en beregning, der viser, at enlige forældre er den gruppe af kontanthjælpsmodtagere, der rammes hårdest.

Har ikke råd til at blive boende

Familier, der består af én voksen på kontanthjælp og et barn, står med aftalen om det nye kontanthjælpsloft til at miste op til en tredjedel af familiens rådighedsbeløb, fordi de mister det meste af deres boligstøtte, når de bor i lejebolig.

- Vi er meget bekymredeUllykkeligt for de ramte familier for, at antallet af udsættelser vil stige. Det er dybt ulykkeligt for de familier, det kommer til at ramme, og vi kan ikke se, hvor de skal gå hen, når de ikke kan betale husleje, siger administrerende direktør Bent Madsen fra BL- Danmarks Almene Boliger til Avisen.dk.

Heidi er en af de kontanthjælpsmodtagere som står til at blive ramt hårdest af regeringens kontanthjælpsloft. Hun bor i Næstved med sin otteårige søn.

- Det er skræmmende. Vi har ikke råd til at blive boende, så vi risikerer at stå på gaden, siger hun til Avisen.dk. Hun foretrækker ikke at stå frem med sit fulde navn, men Avisen.dk kender hendes identitet.

Stadig store beløb

Beskæftigelsesordfører for Konservative Rasmus Jarlov tror ikke, at flere vil blive sat ud.

- De beløb, man får i kontanthjælp, er stadig så store, at det bure være tilstrækkeligt. Men det kan være, man bliver nødt til at flytte i en lille bolig, siger Rasmus Jarlov til Avisen.dk.

Beskæftigelsesordfører for Venstre Hans Andersen erkender, at det kan blive blive vanskeligere for nogle, men mener, at det kan lade sig gøre.

- Det bliver svært og kræver en prioritering. Men meningen er jo ikke, at det skal være en langvarig ydelse. De skal have hjælp til at komme i arbejde, så er kommer med i det opsving, der kommer, siger han til Avisen.dk.