¨

Enlig mor uden indtægt

Foto: TV ØST

En enlig mor fra Næstved kan blive tvunget til at opgive sin uddannelse, for hun kan hverken få kontanthjælp eller uddannelsesstøtte i sommermånederne. Loven skal ændres, lyder det nu fra flere sider

Kontanthjælpssystemet opfatter hende som studerende, men SU-systemet opfatter hende slet ikke.
- Jeg synes, det er uretfærdigt, siger 27-årige Stine Juul fra Næstved, som er havnet i et økonomisk limbo på sin vej mod en uddannelse. 

For imellem den et-årige HF, hun er ved at afslutte og den SOSU-uddannelse, hun begybder på i august, kan hun ikke få penge fra det offentlige. 
Da elevlønnen på SOSU-uddannelsen er bagudbetalt, betyder det, at hun først har udsigt til en indkomst igen den 1. september.
- Jeg fik at vide, at der ikke er noget hjælp at hente, hvis man står mellem to uddannelser, fortæller den 27-årige mor til TV2 Øst.

Indsamling og lovændring
To lokale medlemmer af De Konservative har nu startet en indsamling til Stine Juul. Den er efterhånden oppe på over 6000 kroner, men Annette Brix (K) og Valdemar Riis Søndergaard (K) stopper ikke her. De vil have ændret loven.
- Det er jo helt agurk, at man skal sige til en ung mor: du må melde dig ud fra din uddannelse for at du kan få hjælp i to måneder. Det er jo helt forrykt, siger Valdemar Riis Søndergaard (K), Næstved.

Stine Juul kender flere, der er i hendes situation. Og flere af dem forsøger at omgå loven.
-De snyder, hvis man kan sige det sådan. De tilmelder sig simpelthen en HF eller noget andet igen på ny for at modtage SU sommeren over, fortæller hun.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post hører hvert år om unge, der er i Stine Juuls situation.
- Der mangler en forsørgelse mellem de to uddannelser, og det bliver vi nødt til at få løst, siger hun.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App