¨

Endnu et nederlag til Næstved i Amy-sagen

Foto: TV ØST

Næstved Kommune havde ikke ret til at fyre pigen Amys personlige hjælper, fordi hun støttede barnets synspunkter og ikke kommunens.

Næstved Kommune gik alt for langt og brød loven, da de fyrede den 12-årige Amys bisidder fra Børns Vilkår.

Det har Det Sociale Nævn afgjort, skriver Politiken.

Fyret for at støtte barnet

Næstved Kommune mente, at bisidderen gik for langt, når hun tog barnets parti og ikke kommunens i den betændte sag om en tvangsfjernelse af den 12-årige Amy fra hendes elskede plejefamilie. Hun skulle i stedet anbringes på børnehjem, mente kommunen.

Fyringen kom efter en hårdhændet tvangsfjernelse, hvor en gruppe kommunalt ansatte med magt fjernede Amy fra hendes plejefamilie mod hendes egen vilje. En optagelse af den meget voldsomme tvangsfjernelse har siden ført til en proteststorm mod kommunen.

Du kan se den omtalte video på politikkens hjemmeside.

Børns Vilkår: En sejr for børnene

Det er Det Sociale Nævn, der tilføjer Næstved Kommune det nye nederlag i sagen – og Børns Vilkår kalder det en sejr for en sejr for børnene.

- Det er principielt vigtigt at få bekræftet, at vi først og fremmest skal støtte barnet. Så længe vi varetager barnets tarv, er der ikke belæg for at sige, at vi ikke varetager vores opgave som bisiddere, siger formanden for Børns Vilkår, Peter Albæk, til avisen.

Næstved Kommune har ikke ønsket at kommentere afgørelsen overfor avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App