En lur kan forebygge sygdom hos de ansatte (VIDEO)

Det er på nattevagterne, at personalet har fået lov til at tage sig en lille lur på 20 minutter - en såkaldt powernap. Og det virker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er på nattevagterne, at personalet har fået lov til at tage sig en lille lur på 20 minutter - en såkaldt powernap. Og det virker.

- Min kolleger får blandt andet færre problemer med maven og hovedpine, fortæller afdelingssygeplejerske på Børneafdeling 17, Anette Østerkjerhuus.

TV2 ØST har besøgt Næstved Sygehus og Eva Andersen, Social- og sundhedsassistent i Næstved Kommune. Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:081113_powernap.flv]

Efter en årrække med stigende sygefravær, er kurven nu knækket. Sygehuset har haft gang i flere forskellige tiltag, men powernapping har sin del af æren for succeen.

Men hvad med andre offentligt ansatte. For eksempel ligger sosu'erne højt i statistikkerne over sygefravær. De har ofte en stressende hverdag.

Så måske kunne de også godt bruge en lille lur. Politisk er der opbakning til powernapping i arbejdstiden.

- Jeg har slet ikke noget imod, at de ansatte tager sig en lur på 15 minutter, hvis bare de laver en aftale med kollegerne om, at de tager telefonerne, siger borgmester Henning Jensen (Soc.dem.)

Men det bliver ikke som en fast ordning, hvor alle har ret til en lur hver dag - for det koster penge!

- Det har vi simpelthen ikke råd til, siger borgmesteren.

Mens borgmesteren altså støtter ideen - men ikke vil sætte penge af. Så har Næstved Sygehus allerede ideer til at udvide ordningen, så personalet også kan koble fra når de arbejder i dagtimerne.

- Det kunne for eksempel være at gå en tur, eller få massage. Jeg er sikker på, at det vil have en positiv virkning, siger Anette Østerkjerhuus.