Elever i Næstved blokerede for undervisningen

De studerende på Næstved Gymnasium og HF valgte torsdag formiddag at barrikere dørene på lærerværelset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Elever på Næstved Gymnasium og HF blokerede torsdag formiddag for undervisningen som et oprør mod regeringens besparelser på uddannelsesområdet.

- Vi har lukket alle lærerne ind, fordi vi vil vise, at vi protesterer mod regeringens besparelser. Man presser et område, der allerede er hårdt presset i forvejen, og hvis vi skal bevare verdens bedste undervisning, kan vi ikke spare. Det vil gå kraftigt ud over kvaliteten af undervisningen, siger Ager Trier Kjær, næstformand for elevrådet, og fortsætter:

- Det hele blev sat i gang efter en afstemning i klasserne. Blokaden blev vedtaget med 94,6 procent af de tilstedeværende elevers stemmer ud af 1.161 elever.

Lektiecafé og elevstyret undervisning

Asger Trier Kjær fortæller, at elevrådet, i modsætning til på andre uddannelsessteder i regionen, ikke opfordrede eleverne til at deltage i den landsdækkende demonstration i København. I stedet prioriterede de – på egen hånd – at opretholde dagens undervisning.

- Allerede nu har vi igangsat nogle aktiviteter som bl.a. lektiecafe og elevstyret undervisning. Vi sørger for, at der ikke er nogen, der pjækker og laver ingenting for at sende et signal om, at det ikke er vores lærere og undervisningen, vi er utilfredse med, siger han.  

Blokaden på Næstved Gymnasium og HF forventes at vare frem til omkring klokken 15.20.