Efter politisk uenighed: Herlufsholm Svømmehal lukker

Et flertal i Økonomiudvalget i Næstved Kommune stemte tirsdag for ikke at renovere Herlufsholm Svømmehal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skal der bruges 3,5 millioner kroner på at renovere Herlufsholm Svømmehal?

Det spørgsmål skulle medlemmerne af Økonomiudvalget i Næstved Kommune tage stilling til på et ekstraordinært møde tirsdag. 

Svømmehallen har været lukket siden i sommer, hvor en tilstandsvurdering konstaterede, at der blandt andet var risiko for sammenstyrtning på grund af omfattende skader.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) stemte på mødet for at sætte midler af til en renovering.

- Jeg synes, svømmeklubben har en kæmpe udfordring, fordi vi har mistet mange medlemmer. Vi er ved at bygge en ny svømmehal, men svømmeklubben har et problem, når den nye svømmehal står klar i 2024, hvis ikke de har lige så mange medlemmer. Så det var lige så meget for at hjælpe svømmeklubben, at jeg ville finde pengene, siger Carsten Rasmussen.

Fem mod tre

Administrationen i Næstved Kommune havde lagt op til, at pengene til renoveringen kunne findes i en diverse-pulje, hvor der i øjeblikket er et overskud på mellem 24 til 25 millioner kroner.

Men et flertal valgte at følge administrationens anbefaling om ikke at renovere svømmehallen.

Kristian Skov-Andersen (V), Githa Nelander (NB), Jette Leth Buhl (SF), Susanne Steensgaard Tariq (EL) og Nickolai Hamann (DF) stemte for ikke at bruge penge på svømmehallen.

Andreas Pourkamali (RV), Rune Kristensen (K) og borgmester Carsten Rasmussen (S) stemte omvendt for at renovere Herlufsholm Svømmehal. 

- Jeg står lidt med blandede følelser nu, for jeg kan også godt forstå dem, der sagde nej. For det er mange penge at bruge på en svømmehal, som bestyrelsen (i Herlufholm Svømmehal, red.) ikke har taget stilling til, hvad der skal ske med på nuværende tidspunkt. Det var en sag, hvor det handlede mere om følelser end om reel politik, lyder det fra Carsten Rasmussen. 

Næstved svømmehal 2
Læs også
Morskabsbassin, vipper og rutsjebane:
Se billederne af Næstveds 222 millioner kroner dyre svømmehal
Næstved svømmehal 2
Læs også
Morskabsbassin, vipper og rutsjebane:
Se billederne af Næstveds 222 millioner kroner dyre svømmehal

Ifølge Kristian Skov-Andersen (V) var der to gode grunde til ikke at renovere svømmehallen.

- Da vi renoverede Fladsåhallen, måtte vi flere gange finde nye penge frem, og vi var bange for, det samme ville gøre sig gældende her, så det måske ville koste omkring 10 millioner kroner.

- Hvis nu Kulturudvalget ville give de første 500.000 kroner, så kunne vi snakke om det, men alle mener, Økonomiudvalget skal betale alene, og det mener jeg ikke er rimeligt, siger Kristian Skov-Andersen.

Formand ærgrer sig

Den nu lukkede Herlufsholm Svømmehal havde 4.000 ugentlige badegæster.

Og selvom der kommer en ny svømmehal, giver lukningen problemer for Næstved Svømmeklub.

Den har mistet 700 medlemmer i denne sæson, og derfor er formanden ærgerlig over politikernes beslutning.

- Det er selvfølgelig megatræls. Vi havde håbet på, vi kunne komme tilbage til de vante rammer. Nu kan vi ikke tilbyde den vandtid til de børn og unge, der skal lære at svømme i Næstved Kommune, og vi har mistet rigtig mange medlemmer, siger Nikolaj Nissen. 

Næstved svømmehal 2
Læs også
Kommune hyrer udskældt entreprenørfirma til stort svømmehalsbyggeri: - Vi stiller høje krav
Næstved svømmehal 2
Læs også
Kommune hyrer udskældt entreprenørfirma til stort svømmehalsbyggeri: - Vi stiller høje krav

Formanden for Næstved Svømmeklub har svært ved at vurdere de langsigtede konsekvenser.

- Jeg er bekymret for, om Næstved Svømmeklub bliver den svømmeklub, som vi gerne ville være, da vi lagde de to svømmeklubber i kommunen sammen, fortæller Nikolaj Nissen. 

Kristian Skov-Andersen anerkender, at man lige nu står uden nogle gode svømmefaciliteter.

- Det er møgirriterende. Vi er kommet for sent i gang med at bygge den nye svømmehal. Jeg håber, der står 1400 nye medlemmer, når den er klar. Omvendt, hvis vi skulle sige ja til det her, så er der mange andre foreninger og klubber i Næstved, vi også skulle sige ja til, slutter han. 

Efter planen skal de nye vand- og svømmefaciliteter i Næstved åbne i sensommeren 2024.

I 2023 vil Herlufsholm Idrætscenter tage stilling til, hvad bygningen kan eller skal benyttes til, når Næstveds nye vandfaciliteter åbner i 2024.
I 2023 vil Herlufsholm Idrætscenter tage stilling til, hvad bygningen kan eller skal benyttes til, når Næstveds nye vandfaciliteter åbner i 2024. Foto: Jesper Hald - TV2 ØSTNyhedsoverblik