Efter flere måneders bøvl: Flere hundrede borgere mødte op til indvielse af ny bro

Der var byfest i Næstved fredag, da den nye bro over jernbanen blev indviet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en glædens dag i Næstved.

Sådan lyder det fra Carsten Rasmussen (S), der er borgmester i Næstved Kommune. For efter flere måneders bøvl med en lang omvej blev en ny bro over jernbanen i Næstved indviet fredag.

Det blev gjort med en byfest, som Banedanmark og Næstved Kommune inviterede til. Flere hundrede borgere var mødt op for at være en del af indvielsen af broen, som skal erstatte den ikoniske Rampen.

quote Nu er vejen åben, og det betyder, at folk kan få en normal hverdag igen med at færdes

Carsten Rasmussen (S), Næstved Kommunes borgmester

- Mange har været generet både med larm ved at bygge rampen og selvfølgelig også mange, der har været generet af omkørsel – især de gående og cyklende, der har haft en rigtig lang omvej. Det vil Banedanmark og Næstved Kommune gerne fejre og give en kop kaffe og kage og sige, at det er en festdag. Nu er der normale forhold i byen igen, lyder det fra Carsten Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser den nye bro ud.
Sådan ser den nye bro ud.
Foto: Emilie Grav - TV ØST

Folk får en normal hverdag igen

Rampen skulle lukkes på grund af Femern-Bælt forbindelsen.

- Hele elektrificeringen fra Ringsted til Rødby Færge er jo i gang, og det betyder, at de broer, der er inde midt i Næstved By, som man ikke tænker over i dagligdagen, de var simpelthen for lave, i forhold til at der skal være køreledninger. Derfor skal samtlige broer hæves, og Rampen er nu én af dem, der er blevet hævet, mens også en meget vigtig trafikåre inde midt i byen, siger Carsten Rasmussen.

Men nu glæder borgmesteren sig bare over, at borgerne kan færdes som vanligt.

- Det med at miste en trafikåre midt i byen, har betydet masser omkørsel for bilister og folk, der færdes gående og cykler. Nu er vejen åben, og det betyder, at folk kan få en normal hverdag igen med at færdes, siger Carsten Rasmussen.