Dykkere fandt menneskelignende dukke på bunden af mørk kanal

Dykkere fandt søndag en mørk menneskeskikkelse i det plumre vand under svingbroen over Næstved Kanal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En dykker-indsamling af skrald under Svingbroen ved Næstved søndag betød et kort øjeblik, at dykkerne fik pulsen op: I det plumrede vand lå nemlig et par gummistøvler, der sad fast på nogle ben.

Da var fem dykkere i vandet i den knap fire kilometer lange kanal, der forbinder havnen i Næstved med havet.

Dykkeren begyndte at bjerge dukken - men da han nærmede sig land gik sagens sammenhæng op for ham.

- Heldigvis var der bare tale om en dukke, fortæller Morten Kristensen fra Næstved Sportsdykkerklub, der indtog funktionen som sikkerhedsdykker, da fundet blev gjort.

Dukken var mandsstor og iklædt en sort våddragt, som eksempelvis bruges af surfere. Hovedet var syet af lys læder. Dukkens indhold var delvist rådnet under opholdet i vandet, og det stank, da den kom op af vandet.

Arrangement var trækplaster

Fundet blev gjort under søndagens store affaldsindsamling i samarbejde med foreningen Ren Natur, og da det blev gjort var der ud over dykkerne i vandet også mange tilskuere på land.

Blandt fundene under broen var også en plasticpose med skarpe patroner foruden cykler, knallerter og de obligatoriske fund af plastik, metal og glas-affald, der er smidt i naturen.

Selvom vejret over havets overflade søndag var perfekt til dykning, så var vandet i kanalen dog langt fra ideelle.

- Lige herinde i kanalen er der ikke så meget at se. Men vi har følt os frem med hænderne og fundet en masse affald, siger Morten Kristensen. Dykkerne måtte endvidere bruge lys for at kunne se noget, selvom de kun var få meter under overfladen.

Du kan se en reportage fra dykker-arrangementet fra vores søndagsudsendelse her.

 

I dag drog dykkere ned på bunden af kanalen i Næstved for at indsamle affald, folk har efterladt i tidens løb.