To drenges leg med fyrværkeri formentlig skyld i brand på historisk kro

Politiet mener at have fundet årsagen til branden på Mogenstrup Kro i januar. De kriminaltekniske undersøgelser er dog endnu ikke afsluttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var formentlig to unge drenges leg med fyrværkeri, der antændte værelsesfløjen på Mogenstrup Kro 2. januar i år.

Det tyder efterforskningen foreløbig på, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

De to drenge er, ifølge politiet, under den kriminelle lavalder, og de blev identificeret gennem et SRP-samarbejde, da politiet i forvejen kendte dem, fordi de tidligere har lavet hærværk på en golfbane.

- Vi inviterede i den anledning drengene til en bekymringssamtale, hvor vi samtidig spurgte dem om branden, og de indrømmede, at de havde leget med fyrværkeri nær kroen, fortæller politikommissær ved Næstved Lokalpoliti, Peter Skriver Larsen til TV ØST.

Formentlig uheld

Peter Skriver Larsen understreger, at branden formentlig var et uheld. Ingen kom til skade ved branden, der opstod om aftenen den 2. januar.

Politiet mangler de sidste kriminaltekniske konklusioner på brandundersøgelsen, før de kan sætte endeligt punktum i sagen.

Det var en forbipasserende, der opdagede, at der kom kraftig røg fra en af værelsesfløjene, og kort efter var der store flammer på stedet. 

Mogenstrup Kro ligger på landevejen mellem Næstved og Præstø og er fra 1829. De sidste ti år har den dog stået tom.

Flere har vist interesse for at købe kroen. Så sent som i februar meldte stifteren af Bonbon-Land, Michael Spangsberg og dessertkokken Morten Heiberg interesse for kroen. Den plan blev hurtigt lagt på hylden, fordi det var for dyrt at renovere kroen.