¨

Drabssigtet mand ryger i isolation

Foto: TV ØST

Ny drejning i drabssag fra Karrebæksminde: Ulovlig telefonkontakt får konsekvenser får varetægtsfængslet mand.

Den mystiske drabssag fra Karrebæksminde ved Næstved, hvor en forsvunden storsvindler formodes myrdet med koldt blod, kaster nu en ny sigtelse af sig.

Det drejer sig om kæresten til en af de to mænd, der i øjeblikket sidder varetægtsfængslet i sagen, erfarer Sjællandske.

Hun sigtes for ulovligt at have kommunikeret telefonisk med sin kæreste uden for den almindelige besøgstid i fængslet hver 14. dag.

Det mærkelige er, at det slet ikke burde kunne lade sig gøre, fordi varetægtsfængslede i drabssager ikke har telefoner inden for deres rækkevidde, skriver avisen.

Konsekvensen af telefonkontakten bliver nu, at kvinden ikke længere har lov at besøge sin drabssigtede kæreste i fængslet, som flyttes fra arresten i Næstved til Køge, hvor han skal sidde en periode i isolation.

Drabssagen handler om den svindeldømte Henrik Hauberg Madsen, som forsvandt fra en feriehytte i Karrebæksminde i november 2010. Liget er aldrig fundet, men politiet mener, at han blev skudt.

Siden slutningen af juni sidste år har Haugberg Madsens tidligere partner og dennes kammerat siddet fængslet. Landsretten, mener, at der er en begrundet mistanke mod mændene, der begge nægter sig skyldige.

Deres forsvarere finder politiets materiale så tyndt, at de bad landsretten om at åbne dørene til retssagen, så offentligheden kan få besked om detaljerne og omtale sagen fra mændenes synsvinkel.

Men dommerne har afvist ønsket om åbne døre. Politiet tror, at en tredje mand, der er på fri fod, kan være indblandet - og det indgår som begrundelse for dørlukningen.

Politiet mener at også have fundet det skydevåben, som angiveligt blev brugt mod den 40-årige Henrik Haugberg Madsen. Men som nævnt er liget aldrig dukket op.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App