DiBa-direktør: Det er ikke en klar afgørelse

Petter Blondeau havde håbet på en klar afgørelse i Højesteret i sagen om DiBas formuerådgivning. Det synes bankdirektøren ikke, han fik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DiBa-direktør Petter Blondeau er ærgerlig over den afgørelse, Højesteret nåede frem til onsdag i sagen om bankens håndtering af en 92-årig kvindes formue.

- Jeg synes ikke, vi har fået en klar afgørelse, og jeg kan ikke umiddelbart sige, hvad dommen kommer til at betyde. Det skal vi drøfte med vores advokater, siger Blondeau til Sjællandske.

Sagen er den første i en lang række, der lige nu verserer ved retten i Næstved. De handler om, at DiBa har investeret kundernes penge i ScandiNotes og Kalvebod-obligationer. Det har bevirket, at kunderne har tabt masser af penge, selvom de bad om, at der skulle investeres med mindst mulig risiko.

Højesterets dom siger, at det var i orden, banken investerede i de risikable obligationer, men at andelen af dem var for stor i forhold den 92-årige kvindes aftale med banken.

- Det er lidt svært umiddelbart at fortolke dommen. Papirerne må gerne være i kundernes depot, men antallet var for stort. Men dommen siger ikke, hvor mange papirer, der må være. Jeg havde håbet på en klar rettesnor, men nu læser vi dommen, siger Petter Blondeau til Sjællandske.

DiBa skal betale 89.000 kroner i erstatning til den 92-kunde.