DiBa Bank-sag skal i Højesteret

I marts måned blev DiBa Bank A/S dømt ved Østre Landsret til at betale erstatning til en kunde. Nu skal sagen så prøves i Højesteret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om DiBa Banks risikable investeringer af en kunders penge ruller videre.

Østre Landsret idømte ellers i marts banken til at udbetale erstatning til en kvindelig kunde og sagens omkostninger. Nu er dommen så anket til Højesteret.

- Vi er nøst til at vide, hvordan vi som bank kan og skal agere i forhold til de formueplejeaftaler, vi indgår med vores kunder. Derfor bringer vi sagen til tops i det juridiske system, siger administrerende direktør Petter Blondeau i en pressemeddelelse.

Fra 2004 til 2008 placerede banken penge i de risikable Scandinotes og Kalvebod obligationer på vegne af flere kunder. En af dem var kvinden, som i marts blev tilkendt erstatning, fordi hun fik medhold i, at banken handlede imod hendes ønske om en lavrisiko investering. Erstatningen står dog ved magt, lover direktøren.

- Vi har valgt at efterleve landsretsdommen alligevel, således at kunden ikke skal vente på godtgørelse, hvis dommen blilver stadfæstet i Højesteret, siger Petter Blondeau.