¨

Dagli’ Brugsen i Gelsted lukker

Foto: TV ØST

Efter 129 år som brugs drejer Dali’ Brugsen i Gelsted nøglen om. Årsagen er mangel på kunder.

Dagli’ Brugsen i Næstved lukker efter over 100 år som brugs i den lille landsby nord for Næstved.

- Hvis de her vægge kunne tale, så ville de fortælle historien om, at folk herude var glade for at kunne handle lokalt, siger Peder Sass, der er næstformand i brugsforeningen i Gelsted.

Siden 1883 har Brugsen i Gelsted ellers været et samlingspunkt for lokalbefolkningen. Her blev blandt andet holdt fester og møder.

- Brugsen har været det sted, hvor man mødtes, og hvor man kendte hinanden.  Nu forsvinder det hele, siger Peder Sass.

COOP har besluttet at lukke Brugsen, fordi der er mangel på kunder. De går i stedet i Netto, som ligger kun 400 meter nede ad vejen.

- Folk lægger deres handlerier andre steder. Selvom vi har servicefaciliteter i Brugsen såsom bageri og bibliotek, så troede vi jo også, at folk også ville lægge noget mere af deres handel her. Det har de ikke gjort, så det er kundernes eget svigt, siger Peder Sass.

I 2005 oplevede Dagli’ Brugsen i Gelsted ellers, at omsætningen steg. Den lukkelov, der blev indført der, betød nemlig, at små dagligvarebutikker som Brugsen kunne holde åbent om søndagen. Men siden den nye lukkelov er trådt i kraft, så har Brugsen altså valgt at give op.

- Lokalbefolkningen bør tænke sig lidt om. Man kan ikke få både service og faciliteter i et nærsamfund, hvis man ikke lægger en del af sin handel i forretningen, siger Peder Sass.

Noget kunne tyde på, at tiden er løbet fra de små lokale brugsforretninger. Siden 1992 er 223 af de i alt 600 Dagli’ Brugs-forretninger på landsplan lukket.  

Officielt lukker Dagli’ Brugsen den 30. november, men er hylderne blevet tømt inden da, risikerer den at lukke før tid.

02:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App