Chikane, trusler og hærværk: Nu skal Charlottes ekskæreste i fængsel

En 34-årig mand blev ved retten i Næstved i dag idømt et års fængsel for gennem længere tid at have chikaneret sin ekskæreste og hendes familie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

35-årige Charlotte Dokkedal har dermed nu rettens ord for, at hendes ekskæreste har udsat hende og hendes familie for massiv chikane, trusler og hærværk.

- Jeg er lettet. Ikke mindst for min søns skyld. Nu har vi lidt længere tid til at forsøge at komme os over alt det her, fordi han fortsat skal være fængslet.

Sønnen har hun sammen med netop ekskæresten. Mandag fortalte han i retten, at utilfredsheden med, at han ikke måtte se sin søn mere end enkelt time om måneden, havde drevet ham til blandt andet at foretage de mange truende opkald.

quote Jeg er lettet. Ikke mindst for min søns skyld

Charlotte Dokkedal

Den 34-årige mand blev idømt et års ubetinget fængsel for i alt 19 tiltaleforhold. 18 af dem handlede om trusler, hærværk og chikane begået mod Charlotte Dokkedal og hendes familie.

Dødstrusler på sms og telefonsvarer

TV2 ØST talte allerede med Charlotte Dokkedal og hendes familie i slutningen af november 2020. Her afspillede familien flere indtalte telefonsvarerbeskeder fra den nu dømte ekskæreste:

- Druknedøden, så vidt jeg har hørt, skulle vist være noget at det aller-, aller-, allerværste, lød det blandt meget andet.

Også på sms er truslerne mod Charlotte Dokkedal og hendes forældre væltet ind. Ord som “luder-so”, “nosseløse bøsserøv” og “luderdatter” går igen og igen.

- Din latterlige møgluder. Nu får du første, eneste og allersidste advarsel. Og jeg siger det kun den her ene gang. Hvis ikke jeg får lov til at se min søn nu, så vil du mærke en smerte, som du aldrig nogensinde vil glemme igen, skrev han blandt andet.

VIDEO: Hør nogle af de voldsomme trusler, ekskæresten har udsat Charlotte Dokkedal og familien for:

Anklager: - Her er tale om massiv stalking

Inden dommen blev afsagt, argumenterede anklagerfuldmægtig, Katrine Hansen, blandt andet:

- Her er der tale om en alvorlig sag om overtrædelse af tilhold, trusler og hærværk. Altså, massiv stalking. Jeg mener, det skal koste et års fængsel. Simpelthen fordi, tiltalte har truet og overtrådt sit tilhold så mange gange, som det er tilfældet. Her er altså tale om massiv stalking, forklarede hun i retten.

quote Der er sket 845 overtrædelser i en periode på tre måneder

anklagerfuldmægtig Katrine Hansen

I hendes optik var det netop en skærpende omstændighed, at tilholdene mod Charlotte Dokkedal og hendes familie er blevet overtrådt så mange gange:

- Der er sket 845 overtrædelser i en periode på tre måneder. 841 af de overtrædelser skete i en periode på bare to måneder. 

Retten valgte at følge anklagerens opfordring om at idømme den 34-årige mand et års ubetinget fængsel.

Ord som "luder-so", "nosseløse bøsserøv" og "luderdatter" er ord, der bliver brugt igen og igen i de trusler, som Charlotte Dokkedals ekskæreste sendte til hende.
Ord som "luder-so", "nosseløse bøsserøv" og "luderdatter" er ord, der bliver brugt igen og igen i de trusler, som Charlotte Dokkedals ekskæreste sendte til hende. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Ankede både skyld og strafudmåling

Inden rettens votering fik den nu dømte lov til at sige et par ord. Her lød det blandt andet:

- Jeg er meget ked af det, der er sket, og det, jeg har gjort. Havde jeg vidst, at det ville få så alvorlige konsekvenser, så var jeg stoppet tidligere. Jeg blev meget berørt af, at det her er gået ud over min søn. Det var det sidste, jeg ønskede.

Han forsikrede også om, at det ikke vil gentage sig, når han bliver løsladt:

- Der har været nok ballade nu. Jeg vil bare gerne videre nu, forklarede han.

Da dommen blev afsagt, sad den 34-årige med hånden på hagen og lyttede roligt. Men da han fik mulighed for at drøfte udfaldet med sin forsvarsadvokat, understregede han med det samme, at han ikke var tilfreds med udfaldet, og at han ville have sagen anket.

Blandt andet mener han, at han er uskyldig i flere af de 19 forhold, han nu er blevet dømt for. Derudover mener han også, at strafudmålingen, der lyder på et års ubetinget fængsel, er alt for høj. 

Charlotte Dokkedals forældre har også været hårdt ramt af truslerne fra ekskæresten.
Charlotte Dokkedals forældre har også været hårdt ramt af truslerne fra ekskæresten. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST