Byrådsflertal i Næstved Kommune: Ja til udvidelse af storcenter

Politikerne siger ja til udvidelse af Næstved Storcenter, men nej til ude-servering. Det blev besluttet på et byrådsmøde i går aftes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremtiden for Næstved Storcenter blev afgjort på et byrådsmøde tirsdag aften.

Her blev lokalplanen med forslaget om udvidelse af Næstved Storcenter vedtaget med et bredt flertal, minus Enhedslisten.

Det skriver Sjællandske.

Ingen restauranter og caféer med udeservering

Nu skal lokalplanen sendes i offentlig høring.

Det bliver dog uden parasoller og caféliv på gaden. Samtlige partier var nemlig enige i, at der ikke skal være mulighed for ude-servering.

- Det gør vi for at beskytte bymidten, siger Daniel Lillerøi (S), der er formand for Plan- og Erhvervsudvalget til Sjællandske.

Frygten over, at Næstved Storcenter udvider, har netop været, at det ville gå ud over bymidten og de lokale butikker.

Det fremgår også af detailhandelsanalysen udarbejdet af ICP på vegne af Næstved kommune, at restaurationslivet er en af bymidtens absolut stærkeste aktiver.

En tredje biograf i byen er en mulighed

Nu har firmaet bag Næstved Storcenter, Black Rock, fået grønt lys til at fortsætte med planerne om en udvidelse på 19.000 kvadratmeter.

Den amerikanske kapitalkæde BlackRock købte sidste år Sydsjællands største shoppingcentret.

De nye ejere af storcenteret ønsker at anvende en del af arealet i den nye tilbygning til biograf. Etableringen af en kommende biograf i centret blev behandlet som et lukket punkt på dagsordenen.

Ifølge Sjællandske oplysninger har byrådet modtaget en henvendelse fra Nordisk Film.