Brandvæsnet rykkede ud med dobbeltmandskab

Næstved Brand og Redning rykkede mandag aften ud med dobbelt mandskab. Med minder fra en voldsom brand sidste år i erindringen blev der ikke tage nogen chancer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

16 brandfolk troppede mandag aften op på Skovsyrevej i Næstved, hvor der var udbrudt brand i en krybekælder. En beboer i et af rækkehusene havde gået og brændt ukrudt, men var kommet for tæt på bygningen, så flammerne havde fået fat i nogle tørre blade i en rist ind til krybekælderen.

Det førte til, at der gik ild i isoleringen og træbeklædningen i væggen, og at der kom røg i huset.

Voldsom brand sidste år

Manden ringede 112, og brandvæsnet dukkede op med dobbelt mandskab af, hvad de normalt rykker ud med.

- Vi var ude til en brand på Skovstjernevej sidste år, hvor nogle børn havde leget med fyrværkeri. Noget af det røg ind i en lejlighed, og ilden endte med at få så meget fat, at 4 lejligheder udbrændte. Med den brand i baghovedet tog vi ingen chancer, og derfor rykkede vi ud med 2 gange 8 mand, som er det dobbelte af, hvad vi kører ud med normalt. Vi var bange for, om ilden kunne brede sig til de andre boliger, og det ville vi ikke risikere, lyder det fra beredskabschef Flemming Nygaard Jørgensen.

Forsøgte selv at slukke

Manden, der kaldte brandfolkene til Skovsyrevej, mandag aften, kravlede selv i krybekælderen og forsøgte at slukke ilden, mens han ventede på brandvæsnet, og det fik stor betydning for resten af arbejdet.

- Han har gjort et kæmpe stykke arbejde, og det har været med til at redde bygningen. Det er ikke helt ufarligt at gøre det, han gjorde, men han tog en chance, og det gik godt, siger Flemming Nygaard Jørgensen.

Hul i væggen i stuen

Brandfolkene bevægede sig også ned i krybekælderen og sikrede sig, at alt ild var slukket. Samtidig lavede de hul i væggen i stuen og fandt lidt gløder og flammer, som blev slukket.

Brandvæsnet forlod stedet igen ved 20.30-tiden, og beboerne i rækkehuset kunne efterfølgende blive i huset trods hullet i væggen og det røg, der havde været indenfor.