Brandvæsnet: Det væltede ud med røg

Selvom brandvæsnet var hurtigt fremme, kunne de ikke nå at redde livet på den ældre kvinde fra Næstved, som lørdag aften mistede livet i en brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere af naboerne til den ældre kvinde fra Næstved, som lørdag aften mistede livet, kunne godt lugte den karakteristiske lugt af brand. Men det var først kvindens hjemmehjælper dukkede, at brandvæsnet blev tilkaldt.

Det fortæller Jan Pagter Simonsen, indsatsleder ved Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, til TV ØST.

Brandvæsnet var ifølge politiet hurtigt fremme på adressen i det nordlige Næstved. Men kunne ikke nå at redde den ældre kvinde ud af den brændende lejlighed i live.

quote Det var først, da hjemmeplejen kom omkring klokken 21.00 og fik åbnet døren, at røgen væltede ud, og der blev slået alarm

Jan Pagter Simonsen, indsatsleder ved Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

- Der var tale om, at der havde været brand inde i lejligheden i to-tre timer, men flammerne stod jo ikke ud ad lejligheden, så det var svært for naboerne at konstatere. Det var først, da hjemmeplejen kom omkring klokken 21.00 og fik åbnet døren, at røgen væltede ud, og der blev slået alarm, siger Jan Pagter Simonsen, indsatsleder ved Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, til TV ØST.

Røgalarmen gik ikke i gang

Hvorfor var der ikke nogen røgalarm, som gik i gang?

- Der var en røgalarm, men den var inde i soveværelset, hvor døren har været lukket til, svarer Jan Pagter Simonsen.

Bygningen har ingen synlige skader udvendig, og det er ifølge indsatslederen svært at sige, hvad der sket.

- Men det var en ryger, der boede i lejligheden, og det kan godt have været på grund af rygning, siger han.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fundet frem til afdødes pårørende, men politiet er endnu ikke kommet igennem til de pårørende.