Brandmand reddede 55-årig op af havnen

En brandmand, der i sin fritid mandag aften kom forbi havnebassinet i Næstved, reddede en 55-årig mand op, som lå og kæmpede med at holde sig ovenvande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Heldigvis for en 55-årig mand fra Næstved kom brandmand Thomas Skafsgaard Jensen tilfældigvis forbi havnebassinet mandag aften ved 19.30-tiden. Her lå manden i bassinet og kæmpede med at holde sig ovenvande, skriver Media Næstved.

Thomas Skafsgaard Jensen skyndte sig at parkere sin bil ved Østre Mellemkaj. I mellemtiden forsvandt manden under vandoverfladen, men den snarrådige brandmand sprang i og fik fat i ham.

Det viste sig, at manden, som var ved at drukne havde en tung rygsæk på ryggen, hvilket var med til at tære på hans kræfter og trække ham ned. Alligevel fik brandmanden trukket ham over til kajen, hvor vidner har tilkaldt politi og redningsfolk, der hjælper de to op af vandet.

Ville ikke have yderligere hjælp

Det viser sig, at den 55-årige mand er beruset, og han ønsker ikke yderligere hjælp.

- Han vil ikke have hjælp hverken af os eller ambulancefolkene, så vi fortæller ham hvilken retning han skal gå i for at komme hjem, og så går han, fortæller Jens Frederiksen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han tilføjer, at der for nylig var en tilsvarende episode med samme mand. Her var han også faldet i vandet, blev reddet op og ville efterfølgende heller ikke have hjælp.