¨

Brandchef beholder sit kørekort

Foto: TV ØST

Den nuværende brandchef og tidligere indsatsleder hos Næstved Brand og redning, Flemming Nygaard, får lov til at beholde sit kørekort trods uheld.

Det var en tydeligt lettet Flemming Nygaard, som efter næsten to timer på anklagebænken ved retten i Næstved tirsdag formiddag kunne konstatere, at nok blev han dømt for det færdselsuheld, han 7. maj 2013 klokken 19.09 var impliceret i. Til gengæld slipper han for køreprøve og teoriprøve, som han stod til med den betingede frakendelse af kørekortet, som anklager Charlotte Grænge Larsen krævede.
 
Det skriver Sjællandske.
 
Ifølge avisen løsnedes Flemming Nygaards til tider stramme mine op i et stort smil efter kendelsen blev afsagt, og der blev der givet hånd til både hans forsvarer Ole Madsen og til tre pensionerede udrykningschauffører, som af ren og skær nysgerrighed var mødt frem for at følge sagen.
 
Dommer Bo Rasmussen tildelte Flemming Nygaard en bøde på 2.000 kroner og fortalte, at nok var færdselsforseelsen grov - Flemming Nygaard kørte over for rødt med udrykning og bragede ind i siden på en bil med en sagesløs 34-årig kvindelig chauffør - men han mente ikke, at der var retslig praksis for at frakende førerretten, når der er tale om et udrykningskøretøj med en chauffør, der tjener samfundets interesser.

02:18 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App