¨

Børn og forældre på gaden i hele landsdelen - kæmper for flere pædagoger

Foto: TV2 ØST

Børn og voksne var endnu engang på gaden for at kæmpe for minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

”Hvor er der en voksen?”

Sådan blev der råbt højt rundt omkring i hele landet i dag, da børn, forældre og pædagoger demonstrerede med kravet om minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

- Når jeg afleverer mine små drenge, ser jeg, der ikke er nok hænder, og jeg ser, at der kun lige er hænder nok til at tage sig af det allermest basale, siger Stine Andersen fra Næstved, der deltog i demonstrationen på Axeltorv i Næstved.

Artiklen fortsætter under billedet.

Stine Andersen og hendes drenge til demonstration i Sorø. Foto: TV2 ØST

Forældre tog over i børnehaven

Stine Andersen har sammen med andre forældre været så utrygge, at de selv hjalp til i børnehaven, når der var for lidt personale.

Vi var urolige for, om der sad nogle børn alene og blev kvalt eller noget

Stine Andersen, Forælder, Næstved

- Vi var nogle forældre, der var nødt til i en periode at komme på skift til frugt, fordi vi var urolige for, om der sad nogle børn alene og blev kvalt eller noget. Vi skemalagde, hvem der kom, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Demonstration i Nykøbing Falster. Foto: Jacqueline Valentin Szwiec-Berthou

Fra fuldtid til deltid

Stine Andersen og hendes mand har taget konsekvensen og er begge gået ned i tid på deres respektive arbejdspladser, så de i dag arbejder på deltid og ikke på fuldtid.

Vi afleverer lidt senere og henter lidt før, end vi kunne, hvis vi havde fuldtidsarbejde

Stine Andersen, Forælder, Næstved

- Fordi vi simpelthen ikke vil have dem (i institutionen, red.) i ydertimerne. Så vi afleverer lidt senere og henter lidt før, end vi kunne, hvis vi havde fuldtidsarbejde, siger Stine Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Demonstration i Slagelse. Foto: Sanne Bøge

Under landsgennemsnittet

Normeringer i daginstitutioner er blevet et hedt valgtema op til folketingsvalget på onsdag. En ny græsrodsbevægelse vil have minimumsnormeringer – altså et minimum for antallet af pædagoger og medhjælpere per barn i vuggestuer og børnehaver.

I dag blev der så demonstreret i hele landet - og her i regionen gik forældrene på gaden i Holbæk, Slagelse, Ringsted, Sorø, Næstved og Nykøbing Falster.

Artiklen fortsætter under billedet.

Demonstration i Næstved. Foto: Jan Vinholdt - TV2 ØST

Vi ligger stort set alle steder et stykke under landsgennemsnittet i vores serviceniveauer

Lars Hoppe Søe (R), Formand for Børne- og Skoleudvalget

Medarrangør til dagens demonstrationer er flere fagforbund. Blandt andet FOA og BUPL. Formanden for Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune adresserer også problemet og ikke mindst regningen til landspolitikerne.

- Vi ligger stort set alle steder et stykke under landsgennemsnittet i vores serviceniveauer, så vi skal have kigget på udligningsordningen, så vi har de penge, man også har i andre kommuner, siger Lars Hoppe Søe (R).

Artiklen fortsætter under billederne.

Der blev også demonstreret i Holbæk. Foto: Susie Christophersen

Der blev også demonstreret i Holbæk. Foto: Susie Christophersen

Der blev også demonstreret i Holbæk. Foto: Susanne Brandt

Det mener politikerne om minimumsnormeringer:

Til demonstrationen i Sorø var flere folketingskandidater mødt op. Her er, hvad de mener om minimumsnormeringer:

 

Astrid Carøe (SF)

- Vi bliver nødt til at have et minimum for, hvad vi kan tillade at give vores børn. Det kan ikke være rigtigt, der er forældre, der afleverer deres børn i daginstitutionerne, og der sidder en pædagog alene med 24 børn. Det bliver man rigtig bekymret for som forælder, og det giver ikke ordentlig omsorg og pædagogisk læring til vores børn. Det kan ikke være rigtigt.

 

Eva Flyvholm (EL)

- Det er sindssygt vigtigt, at vi får indført de minimumsnormeringer – både så der er bedre tid til vores børn, men også så personalet kan få nogle ordentlige arbejdsforhold.

 

Louise Schack Elholm (V)

- Det handler ikke kun om normeringer. Normeringer har en betydning, men det har ledelse også. Det her handler om, om man har opmærksomhed til barnet og giver dem omsorgen. Det handler i høj grad om, om der er planlagt pædagogik. Så når man kun taler minimumsnormeringer, så får man ikke hele billedet med, og derfor skal vi se bredere på det.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App