Benhård kritik af prestigeplejehjem

Næstved Kommunes prestigeplejehjem Symfonien møder benhård kritik fra pårørende, som blandt andet har oplevet deres kære sidde blå af kulde i egen tis. Det får nu borgmester Carsten Rasmussen (S) til at love flere penge til området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Helt blå og rystende af kulde sad 90-årige Frank Madsen i underbukser i sin egen urin en eftermiddag i september på sit værelse på plejehjemmet Symfonien. Det er bare en af episoderne, som har fået hans pårørende til at komme med en sønderlemmende kritik af hjemmet, for hvem Frank Madsens hustru Kirsten Nyeland Madsen mener, at pleje er en by i Rusland. Det skriver Sjællandske fredag.

Hun mistede sin demente mand i oktober i år, efter at han var faldet og havde brækket hoften, og nu fortæller hun om flere episoder, hvor de fandt ham siddende i egen tis, og om hvordan de kunne komme på besøg og finde store sorte mærker på hans krop, fordi han var faldet, uden at de havde fået besked.

Tæt på uanstændigt

Ifølge avisen er hun bare en i rækken af personer, der langt fra er tilfredse med forholdene på Symfonien, og borgmester Carsten Rasmussen (S) erkender med de nye informationer om plejehjemmet, at det ikke er godt nok.

- Det er tæt på at være uanstændigt, og vi har skåret for meget, siger han og lover flere penge til området.

Borgmesteren forventer, at Næstved Kommune kan få 15 millioner kroner af den værdighedsmilliard, der netop er afsat på næste års finanslov.