Beboere i Næstved raser over kommunen

Næstved Kommune vil placere en multiarena tæt på Næstved Hallerne. Til stor frustration for naboerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ane Vigen og Ole Steen Jensen er blot to af de mindst 25 beboere, der kan se frem til at få en 15 meter høj multiarena tæt på deres baghaver.


- Det bliver jo en bygning på 15 meters højde. Og som man ville kunne forestille sig, så vil der ikke være meget udsyn tilbage, når den bliver bygget, siger beboer på Gallemarksvej, Ole Steen Jensen.


Trafikalt kaosDet er en ny sports- og kulturhal, der skal placeres tæt på beboernes baghave. Men selve udsynet er ikke beboernes største problem


- Det værste er, hvad det gør ved kvarteret. Den her tilstrømning af trafik, vil jo spolere det her pæne, rare og gamle villakvarter. Og det gælder jo for beboerne hele vejen rundt. Det er ikke kun os, der har problemet, siger beboer på Gallemarksvej, Ane Vigen.


Projektet har været på tegnebrættet i mange år, og nu har man så endelig fundet ud af, hvor arenaen skal bygges.


- Det er slet ikke gennemtænkt rent trafikalt. Slet ikke, siger Ane Vigen.


Lige nu er der 460 parkeringspladser ved Næstvedhallerne. Med arenaen, som bliver opført ved siden af Næstved Hallerne, bliver der plads til omkring 4000 flere besøgende. Men der kommer ikke flere parkeringspladser.


- Det værste for mig, er helt klart trafikken, fordi det kommer til at ødelægge alt her og så den manglende parkering, siger Ole Steen Jensen.


Ingen penge i kommunekassenPolitiker Søren Revsbæk erkender, at en hal midt i byen kan blive en udfordring.


- Det er klart, at når man bygger inde midt i byen, så er det ikke uproblematisk i forhold til naboer, beboere generelt og trafikken. Men det er den økonomiske mulighed, vi har. Vi havde tænkt et projekt i millionklassen ude ved Stenlængegården i Næstved ved den nye ringvej. Men der er ikke penge til det, siger Søren Revsbæk (V), Ejendomsudvalget, Næstved Kommune.


Men udfordringerne får ikke politikeren til at ryste på hænderne. I følge ham bliver hallen en realitet. Der vil dog blive plads til ændringer i planen.


- Man må holde fast i, at vi gør det på den blidest mulige måde. Vi har fuld åbenhed, fuld høring og mulighed for indsigelser. Og der kommer nok nogle ændringer. Men jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at det bliver et nej til hallen, siger Søren Revsbæk.


Borgerne kan derfor nu se frem til et tovtrækkeri med kommunen om detaljerne i planen


- Der er ingen af os, der er modstander af fremskridt, og der er ingen af os, der er imod, at man bygger en multiarena. Men vi mener, at den er fejlplaceret her, siger Ole Steen Jensen.


Der er borgermøde i aften klokken 19.00 i Næstved Hallens Restauration på Rolighedsvej 20.